van der Horst

Vijf Belgen in Franse Formule 4 kampioenschap

Ulysse De Pauw - Formule 4
Ulysse De Pauw - Formule 4
Dit weekend neemt het Franse F4 kampioenschap zijn aanvang met de Coupes de Pâques te Nogaro waar de eerste van zeven manches betwist wordt. Iedere manche omvat drie races zodat de deelnemers niet minder dan 21 wedstrijden voorgeschoteld krijgen. De winnaar van het RACB stuurwiel, Ulysse De Pauw, zou ons land gaan vertegenwoordigen bij onze zuiderburen, maar op het nippertje slaagde Ugo de Wilde er in om het nodige budget bijeen te krijgen en hij vat dus alsnog zijn tweede seizoen Formule 4 aan.
  • STX Motorhomes
Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
Met Ulysse De Pauw en Ugo de Wilde komen er dus twee landgenoten aan de start van het Franse F4 kampioenschap. De Wilde heeft er al een seizoen opzitten in de klasse en mocht eind vorig seizoen al proeven van het podium. Met een jaar ervaring hoopt De Wilde, die zijn budget via crowdfunding bijeen kreeg, mee te spelen voor de titel.

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw is de laatste winnaar van het RACB stuurwiel en kan dankzij de steun van Renault België-Luxemburg aan zijn eerste seizoen Formule 4 beginnen. Ervaring opdoen en indien mogelijk punten scoren is dus de opdracht voor onze landgenoot. Verschillende deelnemers aan het Franse F4 kampioenschap tekenden present op het Circuit van Francorchamps voor de internationale testdag aldaar waaronder ook onze beide landgenoten.

Update

Naast Ulysse De Pauw en Ugo de Wilde zien we ook nog drie andere landgenoten aan de start. De website van de organisatie bevestigt nu ook de deelname van Baptiste Moulin en de broers Esteban (al rijdt hij onder Duitse licentie) en O'Neil Muth bij de deelnemers...

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 28 maart 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons