van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing GPR Aston Martin Brussels

Het seizoen 2013 in het Belgische circuitkampioenschap BRCC was op de mythische omloop van Spa-Francorchamps dit weekend aan zijn derde meeting van het seizoen toe. Het team van GPR/Aston Martin Brussels kende opnieuw een schitterend weekend, met een pole en een onbetwiste zege voor Bert Redant, Tim Verbergt en Damien Dupont in de Aston Martin Vantage V12. De Aston Martin DBRS9 van Pierre Grivegnee en Michael Schmetz moest jammer genoeg de handdoek werpen met een technisch probleem, maar de Aston Martin Vantage GT4 van Albert Bloem, Marc Hallaert en Jean-Marc Bourdouch pakte dan weer een verdiende zilveren medaille in de klasse GT Light.
“Ik kan niet anders dan uitermate tevreden zijn na dit weekend”, glunderde Bert Redant aan de muur op het ogenblik dat zijn teamgenoot Tim Verbergt over de meet reed. “We halen de pole-positie, rijden de snelste rondetijd in de race en winnen voor de verzamelde concurrentie in een wedstrijd die met de regen in de aanvangsfase behoorlijk verraderlijk was. In principe zouden we nu ook moeten leiden in het kampioenschap, maar door een vreemde kronkel in het reglement is dat dus niet het geval. Omdat we in onze klasse alleen rijden, krijgen we maar de helft van de punten en dat maakt dat wij nooit competitief kunnen zijn in de eindafrekening. Het is belangrijk dat we voor onze partners en sponsors onderlijnen dat wij er alles aan gedaan hebben om die bizarre regel recht te zetten, maar het kan niet. Zelfs indien wij alle races winnen, zou het kampioenschap ons kunnen ontsnappen.”

De race zelf verliep opnieuw vlekkeloos voor de schitterende Vantage van het team bij Brussel. “Ik ben ook heel trots op het technische team”, aldus teammanager José Farasyn, want opnieuw werd onze reeks pitstops tot op de seconde correct uitgevoerd. Hoed af voor Pino en de mannen van GPR! Onze rijders hebben ook een foutloze en strakke race afgewerkt, ik kan niet anders dan heel gelukkig zijn en iedereen bedanken voor de tomeloze inzet.”

Dat techniek een rol speelt in de autosport, is een open deur intrappen. Maar jammer genoeg ondervonden Pierre Grivegnee en Michael Schmetz het aan den lijve: “We kenden vrij snel na de start een probleem met een bobijn, waardoor de motor enkele cilinders minder had…” aldus de Pierre Grivegnee, die graag zijn prestatie van Dijon had overgedaan.

Last but not least finishte de Aston Martin GT4 opnieuw op een podiumplaats in de klasse, waarmee Albert Bloem, Marc Hallaert en Jean-Marc Bourdouch bewezen dat Aston Martin van alle markten thuis is! Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 11 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons