Tweede titel op rij voor voor Team WRT

Jean-Karl Vernay
Team WRT rijder Jean-Karl Vernay is de nieuwe TCR International kampioen, voor het Belgische team is het de tweede rijderstitel op rij na die van Stefano Comini vorig seizoen. Vernay had voldoende aan een derde plaats in de eerste van twee races in Dubai om zich al vroegtijdig tot kampioen te kronen. Pepe Oriola (Craft-Bamboo Racing SEAT) won race 1, Stefano Comini stuurde de Audi RS3 LMS van het Belgische Comtoyou Racing naar de zege in race 2.
Start TCR race 1 Dubai
Oriola pakte bij de start van de eerste race al direct de leiding voor Gordon Shedden (Team WRT VW Golf) en Vernay. James Nash (Craft-Bamboo SEAT) was net voorbij Vernay geraakt wanneer de race geneutraliseerd werd na een aanrijding tussen Roberto Colciago en Dan Lloyd. Na de herstart wist Gabriele Tarquini (Hyundai i30 N) zich op te werken tot de derde plaats maar een lekke band sloeg de Italiaan nog ver terug in het klassement. In de laatste ronde wist Vernay alsnog Nash te verrassen om alzo zijn derde plaats te recupereren. Attila Tassi (M1RA Honda Civic) eindigde vijfde. Stefano Comini werd zevende met de Comtoyou Racing Audi, Frédéric Vervisch eindigde net buiten de top tien. Denis Dupont (Comtoyou SEAT) haalde finish niet.

Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Attila Tassi was het beste weg bij de start van de tweede race maar hij kreeg een drive through penalty voor een valse start waardoor Stefano Comini de leiding in de schoot geworpen kreeg. Tassi eindigde pas als twaalfde maar is wel vicekampioen. Comini won de slotrace en kreeg op het podium het gezelschap van Gianni Morbidelli (WestCoast VW Golf) en Josh Files (M1RA Honda Civic). Frédéric Vervisch sloot het kampioenschap af met een mooie vierde plaats. Vervisch, die geen volledig seizoen reed, staat in de eindstand op de tiende plaats. Bij de teams eindigt Team WRT op de derde plaats na M1RA Honda en Lukoil Craft-Bamboo Racing en net voor Comtoyou Racing.

Foto's: TCR International Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zaterdag 18 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dubai.