van der Horst

Zes fabrikanten betwisten de Fanatec GT World Challenge Powered by AWS 2021

Deelnemende constructeurs Fanatec GT World Challenge
Deelnemende constructeurs Fanatec GT World Challenge
Een uitgebreid veld van zes autofabrikanten zal vertrouwen op hun klantenteams om de strijd aan te gaan voor de 2021 Fanatec GT World Challenge Powered by AWS-titel. Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche schreven zich in.
De bekende merken zullen strijden voor de wereldwijde titel. Die wordt bepaald door de resultaten in elke klasse van continentale series in Amerika, Azië, Australië en Europa. De GT3-machines van de zes merken vertrouwen op hun lokale vertegenwoordigers en rijden op verschillende circuits, waaronder Spa-Francorchamps, Indianapolis, Bathurst en Sepang.

De komende campagne vertegenwoordigt het derde seizoen van de competitie. Ferrari en Mercedes-AMG zijn altijd al van de partij geweest. Audi en Lamborghini keren terug na hun debuut in 2020, terwijl de toevoeging van BMW en Porsche het programma nog meer kracht geeft.

Mercedes-AMG is "the brand to beat". Het merk kroonde zich twee seizoenen op rij tot Fanatec GT World Challenge Powered by AWS-kampioen. In elke continentale serie krijgt de best finishende GT3-auto per fabrikant punten, variërend van 25 in sprintraces tot 100 in de Total 24 Uur van Spa. Scores worden vermenigvuldigd met het aantal auto's dat in elke klasse deelneemt om het uiteindelijke resultaat te berekenen.

Deelnemers hoeven niet op alle vier de continenten vertegenwoordigd te zijn, maar als ze dat wel doen, wordt hun kans op de titel vergroot. Terwijl de Fanatec GT World Challenge Powered by AWS-titel wordt toegekend aan de winnende fabrikant, worden de teams en rijders die bijdragen aan dit succes ook gevierd.

Het komende seizoen zal in meer dan één opzicht het grootste seizoen tot nu toe zijn. Naast een recordaantal fabrikanten breidt het concept zich uit naar een vierde continent in 2021 met de toevoeging van Fanatec GT World Challenge Australia Powered by AWS. Dat brengt het totale aantal meetellende evenementen op 29, die allemaal gratis te bekijken zijn op de officiële websites, sociale mediakanalen en het GT World YouTube-kanaal.

Het seizoen begint dit weekend (6-7 maart) op Amerikaanse bodem wanneer de Fanatec GT World Challenge America Powered by AWS wordt gelanceerd op Sonoma Raceway in Californië. De Australische campagne begint een week later op Philip Island (12-14 maart), terwijl Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS van start gaat in Monza (16-18 april). De Aziatische campagne wordt gelanceerd in Sepang (29-30 mei).

Het eindklassement wordt bepaald na het weekend van 26 tot 28 november, wanneer de Australische serie wordt afgesloten in Bathurst. 

Foto: Fanatec GT World Challenge Powered by AWSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op donderdag 4 maart 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons