van der Horst

V-Max Racing Management bevestigt kalender

Ford Fiesta Sprint Cup
Ford Fiesta Sprint Cup
Na het ingekorte seizoen 2020 is V-Max Racing Management klaar om met veel ambitie het seizoen 2021 aan te vatten. Er staan acht weekends gepland die plaatsvinden in Nederland, België en Duitsland waarna er afgesloten wordt op Circuit Zolder met de Race Promotion Night. Onder de hoede van V-Max Racing Management vallen de Supercar Challenge, de GT&Protoype Challenge, de Mazda MX-5 Cup, de Ford Fiesta Sprint Cup en de BMW M2 Cup.
  • Powercars
Kalender 2021 SuperCar Challenge
Kalender 2021 SuperCar Challenge
Er wordt gereden op Zandvoort, Assen (3x), Zolder, Spa (2x) en Hockenheim. Tijdens de drie Belgische weekends komen alle voornoemde klasses in actie, maar op het Circuit van Francorchamps rijden de Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta sprint Cup tezamen, waarbij de Mazda’s als eerste starten, wat later gevolgd door de Fiesta’s. De Zolder Race Promotion Night (13 november), waar een geluidslimiet van 98 dB geldt, bestaat uit een 10 uur durende race die meetelt voor de BMW M2 Cup, maar ook openstaat voor de Mazda’s en Fiesta’s.

Ook dit jaar omvat de Supercar challenge volgende divisies: GT, Supersport 1, Supersport 2 en Sport. De GT&Prototype Challenge, die slechts bij zeven van de acht weekends in actie komt, bestaat net als vorige jaar uit de volgende divisies: SGT-LMP3, CN en Radical/Praga. Op 9 april is er een testdag voor alle klasses voorzien op Circuit Zandvoort.

Foto's: Ford Fiesta Sprint Cup & VMR
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op donderdag 4 maart 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons