van der Horst

Val de Vienne: Race 1: Dubbel voor Porsche

Lariche/Bottemanne/Misslin - StratégiC Porsche 911 GT3 R
Lariche/Bottemanne/Misslin - StratégiC Porsche 911 GT3 R
De eerste race voor het GT Tour op het circuit van Val de Vienne werd gewonnen door de StratégiC Porsche 911 GT3 R van Benjamin Lariche, Sacha Bottemanne en Nicolas Misslin. Het Duitse merk realiseerde de dubbel want de tweede plaats ging naar de Team IMSA Performance Porsche 911 GT3 R van Sébastien Dumez, Raymond Narac en Olivier Pernaut. Stéphane Lémeret kon zijn score niet aandikken, zijn Sport Garage Ferrari haalde het einde van de race niet.
Val de Vienne - Start race 1
Val de Vienne - Start race 1
Het was de eerste zege voor het nieuwe team van Yves Courage maar de StrategiC Porsche moest tot de laatste meters de strijd aangaan met dezelfde wagen van Team IMSA. De laatste podiumplaats was voor Team AKKA-ASP Ferrari 458 van Morgan Moullin-Traffort, Philippe Giauque en Jean-Luc Beaubelique. Pech voor Sébastien Loeb Racing, het team behaalde nog de pole positie met de Audi R8 LMS ultra van Parisy/Gaillard/Hallyday maar zag de wagen opgeven na een klapband, terwijl de tweede bolide van Martins/Hamon/Bottemanne na een hevige strijd nipt de laatste podiumplaats miste.

De Saintéloc Audi van Monti/Sancinena/Simonet sloot de top vijf af en de zesde plaats ging naar de Team Duqueine Ferrari van Strazzer/Bourgois/Panciatici niettegenstaande de wagen een tijdstraf kreeg voor het niet respecteren van de verplichte pitstoptijd.

Foto's: GT Tour
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 4 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Val de Vienne.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons