van der Horst

Val de Vienne: Race 2: Eindelijk Audi – Nieuw podium voor Lémeret

Parisy/Gaillard/Hallyday - Sébastien Loeb Racing Audi R LMS ultra
Parisy/Gaillard/Hallyday - Sébastien Loeb Racing Audi R LMS ultra
Na een tegenvallend seizoensbegin is het Sébastien Loeb Racing er eindelijk in geslaagd om met één van zijn Audi’s de zege te pakken in een race van het GT Tour. In Val de Vienne wonnen Mike Parisy, Philippe Gaillard en David Hallyday de tweede race na een lang duel met de Team Duqueine Ferrari van Gilles Duqueine, Anthony Beltoise en Philippe Bourgeois. Onze landgenoot Stéphane Lémeret behaalde met zijn Ferrari van Sport Garage een nieuwe podiumplaats, met zijn teamgenoten Arno Santamato en Eric Cayrolle werd hij derde.
Het zat Sébastien Loeb Racing de laatste maanden niet me en het was al lang geleden dat men bij het team van de meervoudige wereldkampioen rally nog eens mocht juichen om een overwinning. De pechreeks kwam dit weekend tot een einde met de zege Parisy, Gaillard en Hallyday in de tweede race van het GT Tour te Val de Vienne. Ferrari en Porsche verdeelden dit jaar tot dan alle overwinningen onder elkaar, maar nu was het eindelijk de beurt aan Audi. De zege werd hard bevochten, na de start nam Beltoise met de Team Duqueine Ferrari de leiding en de Ferrari behield die tot kort voor het einde van de wedsgrijd toen Hallyday zich voorbij Gilles Duqueine werkte. Na een nulscore in de eerste wedstrijd herpakten Eric Cayrolle, Arno Santamato en Stéphane Lémeret zich met een derde plaats.

Christophe Hamon, Christian Bottemanne en Lonni Martins behaalden met de tweede Sébastien Loeb Racing Audi net als op zaterdag de vierde plaats. De AKKA-ASP Ferrari van Fabien Barthez, Eric Debard en Olivier Panis, die nochtans pas als zestiende was vertrokken, kwam als vijfde over de streep. Lémeret en zijn teamgenoten behouden de leiding in de tussenstand met 110 punten, 16 meer dan het Team IMSA trio Dumez/Narac/Pernaut.

Foto: GT Tour
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 5 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Val de Vienne.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons