van der Horst

Val de Vienne: Dubbele zege voor Benjamin Lessennes en Ricardo Van der Ende

L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
Niemand lijkt voor het ogenblik Benjamin Lessennes en Ricardo Van der Ende van de zege te kunnen houden in het Franse GT4 kampioenschap. De Belg en de Nederlander wonnen in Val de Vienne beide races met de BMW M4 GT4 van L'Espace Bienvenue. Zij tellen nu al vijf zeges dit jaar en staan aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.
In de eerste race gingen ze Clairet/Clairet (AVR Avvatar Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport) en Wallgren-Castelli (CSA Racing Audi R8 LMS GT4) vooraf. In de tweede race haalden ze het voor opnieuw Clairet/Clairet en Chéli/Joulié (Matmut Evolution Toyota GR Supra GT4 Evo).

Quentin Denis - CMR Alpine A110 GT4
Quentin Denis - CMR Alpine A110 GT4
De CMR Alpine A110 van Florian Van Dooren haalde het einde van de race niet en ook het identieke exemplaar van Stéphane Lémeret werd teruggeslagen naar de dertiende plaats. Ook de CMR Alpine van Quentin Denis, die debuteerde in de serie, werd niet geklasseerd. In de tweede race moesten beide CMR Alpines van Lémeret en Van Dooren de race vroegtijdig verlaten. Quentin Dennis behaalde de twaalfde plaats algemeen, goed voor de derde podiumplaats in de Am klasse.

Foto's: Championnat de France FFSA GT
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 10 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Val de Vienne.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons