van der Horst

Valencia: Antonio Félix da Costa topt eerste vrije training

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
De eerste vrije training in Valencia zit er op en het was António Félix da Costa (DS Techeetah) die de snelste tijd reed, voor Maximilian Günther (BMW) en Oliver Rowland (Nissan e.Dams). De top achttien bevond zich wel binnen de seconde, al werden er ook nog een aantal snelle rondjes geschrapt vanwege het overschrijden van de circuitlimieten, wat dit weekend één van de topics zal worden tijdens de kwalificaties en de races.
Als we al iets uit deze training konden leren is dat er toch wel wat geflirt wordt met de circuitlimieten. Langs de andere kant is dit ook niet abnormaal gezien de ruimte die het Circuit Ricardo Tormo aanbiedt aan de racers. Dat zal vooral voelbaar zijn tijdens de kwalificaties en de races. Ook de banden zien harder af dan normaal, wat evenmin onlogisch is. Terwijl de op meeste stratencircuits de bochten trager genomen worden, ligt hier de snelheid een pak hoger.

Stoffel Vandoorne (Mercedes) eindigde met een vijfde tijd op net geen drie tienden van een seconde van da Costa en drie hondersten van Jean-Éric Vergne. Al kloeg de Rumbekenaar achteraf wel dat de remmen van zijn Mercedes vrij heet stonden en het toch nog niet goed aanvoelde. Of het team dit euvel kan verhelpen zullen we gauw merken in de tweede sessie, die van start gaat om 9:15 uur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 24 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia 1.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons