van der Horst

Valencia: Edoardo Mortara besluit pre-season met toptijd

Edoardo Mortara - ROKiT Venturi Racing
Edoardo Mortara - ROKiT Venturi Racing
De pre-seasontesten van de Formule E in Valencia zitten er op en het is Edoardo Mortara die de beste tijd van de week op de tabellen zette. De ROKiT Venturi Racing-piloot was tijdens de laatste zes uur durende test daarmee sneller dan Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en Stoffel Vandoorne (Mercedes).
Geen twee sessies per dag zoals de vorige dagen, maar een langgerekte sessie van zes uur kregen de piloten en teams voor de kiezen. Die verliep overigens vrij gemoedelijk, men moest die slechts éénmaal stilleggen nadat Oliver Askew (Avalanche Andretti Autosport) in het grind vast zat. Daarnaast kwam er één wagen minder in actie. Dan Ticktum (NIO 333) en Antonio Giovinazzi (Dragon / Penske Autosport) waren vertrokken richting Jeddah voor de Grote Prijs van Saoedi-Arabië en terwijl NIO nog voor Adam Carroll opteerde als vervanger, besloot men bij Dragon om alleen met Sergio Sêtte Camara de dag af te werken.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Wat wel bleek is dat de wagens die met een Mercedes-aandrijving rijden er meer dan klaar voor zijn voor het nieuwe seizoen. In het merendeel van de sessies waren oftewel Mercedes-EQ oftewel ROKiT Venturi Racing alom aanwezig. Zo ook in de laatste, waarbij Mortara, Vandoorne en Nyck de Vries zich in de top zes bevonden. Of zij dit kunnen doortrekken tijdens de openingsmanche in Saoedi-Arabië, zullen we weten op 28 en 29 januari.

Foto's: Formula E  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons