van der Horst

Valencia: Maximilian Günther snelste in tweede vrije training

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Tijdens de tweede vrije training was het Maximilian Günther die de snelste tijd op de tabellen zette. De Duitser zette al vrij vroeg in zijn BMW zijn snelle tijd en wonderwel, niemand kon die verbeteren. Alex Lynn (Mahindra), Nyck de Vries (Mercedes) en António Félix da Costa (DS Techeetah) kwamen nog het dichtste, binnen een tiende van een seconde van Günther.
Opvallend was dat bijna iedereen nog de pits opzocht voor zij aan hun snelle rondje begonnen voor een nieuwe set banden. Gezien de rubbers zo hard afzien op het gladde asfalt van het Circuit Ricardo Tormo, kregen alle teams een extra set banden om te gebruiken dit weekend en gezien de slijtage van de rubbers zal dat ook nodig zijn. Toch kon er niemand over de tijd van Günther en sommigen reden zelfs trager dan tijdens de eerste training.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne eindigde met zijn Mercedes op een elfde plaats, op meer dan twee tienden achterstand op de BMW. Ook opvallend was dat Jaguar en Envision Virgin Racing nog niet echt hun stempel konden drukken in beide vrije trainingen. Vooral Robin Frijns zag zijn snelste tijd al voor een tweede keer in evenveel sessies geschrapt worden vanwege het overschrijden van de circuitlimieten. Toch ziet het er weer naar uit dat de tijden enorm dicht op elkaar gaan liggen tijdens de kwalificaties. Of dat zo zal zijn, zullen we merken om 11 uur.

Foto: BMW Motorsport - Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 24 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia 2.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons