van der Horst

Valencia: Maximilian Günther snelste na de eerste dag

Maximilian Günther - Maserati MSG Racing
Maximilian Günther - Maserati MSG Racing
De eerste dag van de pre-seasontesten voor het nieuwe seizoen van de Formule E in Valencia zitten er op en het was Maximilian Günther die er de show stal. De Duitser die uitkomt voor Maserati MSG Racing was zowel in de voor- als namiddag de snelste op de baan. Daarnaast was er ook nog een belangrijke rol voor het andere nieuwe team met hun piloot: Neom McLaren Formula E Team en Jake Hughes. Ook Stoffel Vandoorne kan terugblikken op een geslaagde dag bij zijn nieuwe werkgever met tweemaal een vijfde plaats en een zesde algemeen van de dag.
Maserati MSG Racing mag wel grotendeels vernieuwd zijn tegenover het voormalige Venturi qua management, maar ze staan er wederom tijdens pre-seasontesten, net als vorig jaar. Terwijl Günther tweemaal de snelste tijd op de tabellen zette, lag teamgenoot Edoardo Mortara ook niet ver achter, al was het telkens op de vierde plaats en een vijfde tijd algemeen. 1:26.096 was de tijd die de Duitser op de tabellen zette, waarbij hij maar drie tienden boven de snelste tijd van vorig jaar, welke toen nog door Mortara op de tabellen gezet werd met de Gen2 wagen. De tweede snelste tijd van de dag staat op naam van Jake Hughes. De Britse rookie kende een goede ochtend met de McLaren-Nissan, maar moest in de namiddag wel weggetakeld worden.

De derde snelste tijd van de dag ging naar Pascal Wehrlein met zijn Porsche, terwijl Oliver Rowland met zijn Mahindra als vierde geklasseerd werd. Overigens was het Brits-Indische team één van de laatste teams die hun livery toonde aan de wereld, namelijk een dag voor de testen begonnen. Daarbij hebben zij met Jehan Daruvala ook een nieuwe reserve-piloot in huis gehaald. Hetzelfde geldt ook voor DS Team Penske, al is dit team geen onbekende voor de Formule E. Oliver Turvey mocht beschikken bij NIO 333 en werd eigenlijk verwacht bij McLaren, totdat Hughes deze plaats innam. Daardoor zal de Brit nu fungeren als reservepiloot voor het team van Vandoorne en Jean-Éric Vergne.

Vandoorne en Vergne mogen terugblikken op een geslaagde dag. Onze landgenoot eindigde als zesde qua tijd, terwijl de Fransman als negende afklokte. Het team was dan ook tevreden na de dag. Tussen Vandoorne en Vergne zaten er ook nog António Félix da Costa (Porsche) en Lucas Di Grassi (Mahindra), terwijl Robin Frijns met zijn ABT CUPRA de top tien vervolledigde. Morgen staat de volgende testdag op de planning en gaat men zoals de traditie het wil de nieuwe regels uitproberen en een testrace afwerken.

Foto: Maserati MSG Racing



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons