van der Horst

Valencia: Mercedes boven op dag twee

Stoffel Vandoorne & Nyck de Vries - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne & Nyck de Vries - Mercedes EQ Formula E Team
De tweede testdag in Valencia voor de pre-seasontesten van de Formule E zit er op en het was Mercedes dat zich vandaag in de kijker reed. Waar António Félix da Costa (DS Techeetah) in de voormiddag nog de snelste tijd neerzette, deed Stoffel Vandoorne nog beter na de middagpauze. Op de koop toe won teamgenoot Nyck de Vries de simulatierace, voor Vandoorne en beide Mercedes-aangedreven ROKiT Venturi Racing's.
In de voormiddag trok da Costa het laken op het einde van de sessie naar zich toe. Al was het met minimale voorsprong, gezien Nick Cassidy (Envision Racing) maar zeven duizendsten tekort kwam op de Portugees. Derde werd Jake Dennis voor Avalanche Andretti Racing. In de gehele top zes noteerden we maar liefst zes verschillende merken. De namiddag daarentegen werd een heus Mercedes-festijn. Vandoorne topte de dag met de snelste tijd voor Edoardo Mortara (ROKiT Venturi Racing) en andermaal Dennis. Maar daar bleef het voor het Duitse merk niet bij.

Zoals de voorbije jaren traditie is geworden, wordt er op de tweede testdag een simulatierace gereden. Dit voornamelijk om de nieuwe regels uit te testen. Dit jaar ging het natuurlijk om de nieuwe regeling met betrekking tot de safety car of full course yellow,  ironisch genoeg net op het circuit dat daartoe de aanleiding gaf. De wedstrijd werd ei zo na een drama voor de Rumbekenaar;  polesitter Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) raakte niet weg en Vandoorne kon hem maar nipt ontwijken. Overigens gebeurde hetzelfde met Sam Bird, de andere Jaguar-piloot, die evenmin van de startlijn weg raakte. Uiteindelijk werd het een duel tussen beide Mercedes', waarbij de Vries de bovenhand haalde. Achter het duo eindigde Mortara als derde, nadat hij vanuit tiende stelling opgeklommen was, terwijl teamgenoot Lucas Di Grassi als vierde over de meet kwam.

Morgen is een rustdag voor alle teams om dan donderdag de laatste testdag aan te vatten.

Foto: Mercedes EQ Formula E TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 30 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pre-seasontesten Valencia.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons