van der Horst

Valencia: Robin Frijns snelste na eerste testdag

Robin Frijns - Envision Racing
Robin Frijns - Envision Racing
De eerste testdag van de pre-season testen in Valencia van de formule E zitten er op en het was Robin Frijns die bovenaan de tabellen prijkte. De Nederlander van Envision Racing zette de beste tijd neer in de namiddag, nadat in de voormiddag nog Sam Bird (Jaguar TCS Racing) het veld aanvoerde. Zoals steeds worden tijdens deze testen ook de nieuwe reglementen eens getest, zo ook het nieuwe kwalificatiesysteem. Daar kwam Edoardo Mortara (ROKiT Venturi Racing) als snelste uit.
De ochtend begon wel met een stiltemoment voor Sir Frank Williams. De Brit heeft ook een link met de Formule E, gezien Williams de batterijtechnologie levert voor de Gen3-wagens. Eens de voormiddag voorbij was, stond Bird bovenaan te prijken, voor Lucas Di Grassi (ROKiT Venturi Racing) en Frijns. In de namiddag nam de Frijns het roer over en zette de toptijd neer voor de DS Techeetah's van Jean-Éric Vergne en António Félix da Costa. Stoffel Vandoorne (Mercedes) eindigde samen met teamgenoot Nyck de Vries telkens in de middenmoot.

Maar uiteindelijk kregen de piloten hun eerste zicht over hoe het nieuwe kwalificatiesysteem in zijn werk zal gaan. Tijden werden niet bekend gemaakt, maar wel dat Venturi met Mortara en Di Grassi in beide groepen de snelste waren en het ook mochten uitvechten om de pole. Daar versloeg de Zwitser zijn nieuwe teamgenoot met een snellere tijd dan deze van Frijns. Beide Mercedes-piloten haalden overigens de top zes niet. Morgen staat er weer een nieuwe testdag op het programma, al zal het zonder de Maastrichter zijn. Die maakt plaats voor simulatiepiloot Alice Powell.

Foto: Envision RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 29 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pre-seasontesten Valencia.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons