van der Horst

Valencia: Stoffel Vandoorne: "Ik denk dat ik een paar jaar ouder geworden ben na vandaag"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dat de eerste ePrix in Valencia onder één van de gekste races ooit in de Formule E gecategoriseerd mag worden, is vrij duidelijk. Terwijl Nyck de Vries een tactisch sterke race reed, waren zijn metgezellen op het podium, Nico Müller en vooral Stoffel Vandoorne nog meer verbaasd dat ze beiden het podium haalden. Dat viel dan ook op te maken uit hun reacties tijdens de persconferentie achteraf.
  • St. Paul
"Ik heb zoveel stress gehad vandaag, ik denk dat ik een paar jaar ouder ben geworden", start Vandoorne al lachend. "We hadden een sterke kwalificatie met de pole, terwijl we dat niet hadden verwacht op dit circuit, maar we waren competitief in elke sessie. Dat we dan achteraf naar achteren gezet werden, was vrij hard om aan te nemen. Het voelde alsof we een kans lieten schieten om veel punten te scoren, maar als je nu naar de race kijkt, hebben wij het tij toch kunnen keren op een indrukwekkende wijze. Tijdens het begin van de race zelf probeerde ik vooral energie te sparen en anderen in te halen. Ik geraakte tot een twaalfde plaats en dan raakte ik Nico bij het proberen te nemen van de Attack Mode en reed ook nog eens door het grind waardoor ik nog meer plaatsen verloor."

Mercedes-Benz EQ Formula E Team
Mercedes-Benz EQ Formula E Team
"En dan kwam die laatste safety car-herstart, waar ik nog steeds mijn laatste Attack Mode moest nemen zonder een penalty te krijgen. De laatste twee ronden waren vrij verwarrend. Het was bovendien gevaarlijk dat tijdens de eerste bochten een groot deel van de tegenstanders mij inhaalde en een paar bochten later, toen ze doorhadden dat ze niet genoeg energie hadden, stil vielen. In één ronde had ik tien tot vijftien wagens ingehaald, al voelde het niet zo gezien ik nog genoeg energie had. Gefeliciteerd wel aan Nyck met zijn overwinning en ook aan het team. Ik ben niet zeker, maar ik denk dat ik één van de grootste inhaalraces gerealiseerd heb in de Formule E."

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 24 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia 1.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons