van der Horst

Valencia: Stoffel Vandoorne pakt de pole

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dat een permanent circuit anders reageert dan een stratencircuit bleekt uit de kwalificaties. Stoffel Vandoorne mocht vanuit groep één starten, reed een tweede tijd in de kwalificaties en mag na de beste tijd in de superpole deze namiddag vanaf pole starten. De Rumbekenaar was sneller dan uittredend kampioen António Félix da Costa (DS Techeetah) en Nyck de Vries (Mercedes), die eveneens uit de eerste groep in de Superpole geraakten.
  • St. Paul
Het gebeurt niet vaak, maar Vandoorne klaarde het toch om door te stoten vanuit de eerste groep in de kwalifcaties richting Superpole. Dat terwijl vele rijders die voor hem staan in het kampioenschap geen goeie tijd op de tabellen konden zetten. Zo zullen beide Jaguars achteraan starten en ook Robin Frijns geraakte niet verder dan plaats zestien. Voor de Vries was het bang afwachten, gezien de gridpenalty die de Nederlander na Rome kreeg, maar hij kon opgelucht ademhalen nadat hij nog net binnen de top zes eindigde.

Nyck de Vries feliciteert Stoffel Vandoorne
Nyck de Vries feliciteert Stoffel Vandoorne
In de superpole zette de Vries wel een redelijke tijd neer, al kwam da Costa met een betere tijd op de tabellen. Vandoorne begon nochtans slecht door lichtjes de muur te raken bij het nemen van de chicane. Over het algemeen leek zijn rondje geen toptijd op te leveren, maar hij verbaasde in de laatste twee sectoren en pakte zijn tweede pole van het seizoen. De Vries eindigde als derde, maar hij valt door zijn penalty terug naar plaats acht en alzo promoveren Maximilian Günther (BMW) en Alex Lynn (Mahindra) naar de tweede startrij en Sébastien Buemi (Nissan e.Dams) en André Lotterer (Porsche) naar rij drie. Kan Vandoorne het ditmaal afwerken vanaf de pole? We zullen het straks weten! De race start om 15:03 uur.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 24 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia 1.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons