van der Horst

Vallelunga: Gilles Stadsbader en Ugo de Wilde zegevieren

Eindelijk een zege voor Ugo de Wilde
Eindelijk een zege voor Ugo de Wilde
Onze landgenoten deden het prima in de voorlaatste manche van de Lamborghini Super Trofeo. De eerste race voor Prp en Pro-Am rijders op het circuit van Vallelunga werd gewonnen door Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto, terwijl Ugo de Wilde en Rodrigo Testa de Sousa eindelijk hun eerste zege wisten te pakken in de tweede race. Amaury Bonduel behaalde de tweed plaats in race 1. Renaud Kuppens en Pierre Feligioni (Boutsen VDS) pakten een podiumplaats in race 1 voor de Am klasse.
  • St. Paul
De Lamborghini van Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto op pole
De Lamborghini van Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto op pole
De VS Racing Lamborghini van Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto vertrok in de eerste race van op de pole en behield gans de race de koppositie. Bonduel (BDR Competition) kwam nog sterk opzetten maar een late safety car periode maakte dat de race vroegtijdig tot een einde kwam en Bonduel tvreden moest zijn met de tweede plaats. Largim Ali en Oliver Söderström (Target Racing) pakten de derde plaats. Ugo de Wilde  en Rodrigo Testa de Sousa waren op weg naar de vierde plaats maar een straftijd voor een contact zette hen zes plaatsen achteruit.
 
Ugo de Wilde (l.) op het podium
Ugo de Wilde (l.) op het podium
De Wilde en Testa de Sousa namen revanche in race 2. De Wilde ging als derde van start maar rukte al snel op naar de tweede plaats. De Lamborghini van Spinelli en Lewandowski leidde echter met een ruime voorsprong. Na de pitstops wist Testa de Sousa echter stelselmatig de achterstand te verkleinen en wanneer Lewandowski een fout maakte nam hij de koppositie over. Ook Brendon Leitch wist voorbij de wagen van Lewandowski te gaan en finishte tweede en wist zo zijn leidersplaats in de puntenstand te behouden. Michelotto en Stadsbader eindigden net naast het podium één plaats voor Bonduel.
 
Am-Podium race 1 Vallelunga
Am-Podium race 1 Vallelunga
De eerste race voor de wagens uit de Am en Lamborghini Cup klasses werd gewonnen door Piergiacomo Randazzo en Giovanni Anapoli (VS Racing). Renaud Kuppens en Pierre Feligioni konden profiteren van het feit dat de twee wagens die vochten om de tweede plaats elkaar van de baan reden om de tweede podiumplaats te claimen. Gabriel Rindone (Leipert Motorsport) werd derde. Boutsen VDS rijders Roee Meyuhas en Elie Dubelly kwamen als vierde over de lijn. Jürgen Krebs won in de Cup klasse. De tweede race werd vlak na de start lange tijd geneutraliseerd met een safety car periode na een crash. Uiteindelijk ging de zege naar Ibrahim Badawy (Lamborghini Roma by DL Racing) na een intens duel met Julien Piguet.(Autovitesse). Boutsen VDS rijders Roee Meyuhas en Elie Dubelly werden ditmaal vijfde, Kuppens moest zich tevreden stellen met de veertiende plaats. Krebs won opnieuw in de Cup klasse.
 
Nigel Bailly (CMR), die samen reed met Wilfried Cazalbon kende pech in de eerste race maar eindigde mooi zevende in race 2. Mario Martlé en Kenneth Linthout ontdekten de Super Trofeo met de Lamborghini van Totaalplan Racing en pakten in de LB Cup respectievelijk de zesde en de vierde plaats. Serge Doms (BDR Competition) tenslotte pakte na een opgave in de eerste race de vijfde plaats in de LB Cup klasse in race 2.

Foto's: Lamborghini Automotive/thenewsmarket
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op maandag 13 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons