van der Horst

Vallelunga: Gilles Stadsbader vicekampioen in de Lamborghini Super Trofeo Europe

Lamborghini Super Trofeo 2023
Lamborghini Super Trofeo 2023
Gilles Stadsbader (VS Racing) maakte in zijn debuutseizoen kans op de titel in de Lamborghini Super Trofeo Europe na een zege in de voorlaatste race. Maar twee penalty’s van 5 seconden deden hem in de laatste race buiten de punten vallen en weg was de hoop op de titel, Stadsbader en zijn teamgenoot Mattia Michelotto moeten tevreden zijn met de vicetitel. Kampioen werd Brendon Leitch (Leipert Motorsport) die respectievelijk als tweede en derde finishte.
  • Belgian Truck GP
Brendon Leitch
Brendon Leitch
Race 1 bij de Pro/Pro-Am rijders draaide uit op een duel tussen Gilles Stadsbader/Mattia Michelotto en Brendon Leitch. De wagens passeerden elkaar enkele malen en het kwam zelfs tot een contact, maar onze landgenoot en zijn Italiaanse teamgenoot wisten alsnog de overhand te nemen en wonnen voor Leitch. Ugo de Wilde (Iron Lynx) samen met Rodrigo Testa claimden de laatste podiumplaats. Amaury Bonduel strandde net naast het podium. De taak in de tweede race voor Gilles Stadsbader was niet gemakkelijk aangezien hij pas als dertiende van start ging terwijl Leitch de vierde chrono realiseerde. Maar het zat onze landgenoot niet mee, hij kreeg een tijdstraf van 5 seconden wegens een contact. Daarna kreeg zijn Italiaanse teamgenoot ook nog een penalty van 5 seconden omdat hij Bonduel een duw gaf terwijl hij op weg was naar een podiumplaats, waardoor ze terugvielen naar de twaalfde plaats. Leitch zou gewonnen hebben indien ook hij geen penalty had gekregen wat hem terugsloeg naar de derde plaats achter Oliver Söderström/Largim Ali (Target Racing) en Marzio Moretti/Sebastian Balthasar (Oregon Team). Bonduel eindigde opnieuw als vierde. De Wilde en Testa werden pas vijftiende.
 
Luciano Privitelio/Donovan Privitelio kampioenen in de Lamborghini Cup
Luciano Privitelio/Donovan Privitelio kampioenen in de Lamborghini Cup
De eerste van de twee Am/Lamborghini Cup races werd gewonnen door Alban Varutti/Julien Piguet (Autovitesse) na een mooie strijd. Ibrahim Badawy (DL Consulting) kwam als tweede over de finish. Elie Dubelly/Roee Meyuhas (Boutsen VDS) tikten als vijfde aan, hun teamgenoten Renaud Kuppens/Pierre Feligioni pakten de zevende plaats. Nigel Bailly/Wilfried Cazalbon (CMR) werden elfde. In de Cup ging de zege naar Jürgen Krebs (Leipert Motorsport), Kenneth Linthout/Mario Martlé (Totaalplan Racing) eindigden als zesde. Serge Doms (BDR Competition by Grupo Prom) moest opgeven. Alban Varutti en Julien Piguet wonnen ook de tweede race maar Gabriel Rindone (Leipert Motorsport) had voldoende aan de derde plaats om de titel te pakken. Kuppens/Feligioni werden mooi vierde voor Dubelly/Meyuhas. Bailly/Cazalbon kwamen als negende over de lijn. Luciano Privitelio/Donovan Privitelio (Iron Lynx) waren de beste in de Cup. Linthout/Martlé pakten hun eerste podiumplaats door tweede (twaalfde algemeen) te worden in de Cup, Serge Doms werd zesde.

Foto's: Lamborghini Automotive
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zondag 19 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons