van der Horst

Vallelunga: Tony Verhulst start in stijl aan de Coppa Italia Turismo

Tony Verhulst - Honda Civic TCR
Tony Verhulst - Honda Civic TCR
In Vallelunga ging ook de Coppa Italia Turismo van start, het Italiaanse toerisme kampioenschap. Dit jaar krijgen we met Tony Verhulst (MM Motorsport Honda Civic TCR) ook een Belg aan de start van het kampioenschap. Voor zijn debuut in de serie deed Tony Verhust het niet onaardig met een vijfde plaats in de eerste race, helaas haalde hij de meet niet in de tweede race.
Filippo Barberi (Aikoa Racing Audi RS 3 LMS) was oppermachtig in de eerste race te Vallelunga, hij nam van bij de start de leiding en zou die niet meer afstaan. Regerend kampioen Sandro Pelatti (PMA Motorsport Audi RS 3 LMS) won de strijd om de tweede plaats van Jacopo Cimenes (MM Motorsport Honda Civic Type R FL5). Tony Verhulst legde met zijn Honda dus beslag op de vijfde plaats.

Cimenes kwam niet aan de start van de tweede race en bij het doven van de lichten botsten Barberi en Sami Taoufik op elkaar. Victor Fernández (Auto Club RC2 Audi RS 3 LMS) kwam zo op kop maar spinde en ging van de baan achter de safety car. Zo kwam Sandro Pelatti aan de leiding een positie die hij tot aan de finish wist te behouden. Demir Eröge (Aikoa Racing Audi RS 3 LMS) en Philipp Mattersdorfer (Duller Motorsport Opel Astra) vervoegden hem op het podium.

Foto: Verhulst Invest Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR op dinsdag 23 april 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons