van der Horst

Vandoorne blijft ook in 2018 bij McLaren

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Zopas kondigde McLaren aan dat Stoffel Vandoorne ook volgend seizoen bij het Britse team zal rijden. McLaren ziet in onze landgenoot een toekomstig wereldkampioen en wil daarom dat hij langdurig deel uitmaakt in hun F1-programma. “Toen we aan het eind van 2016 aankondigden dat Stoffel een McLaren-Honda-racer zou worden in 2017, haalden we aan dat ons plan was dat hij meerdere jaren voor onze zou rijden”, aldus racedirecteur Eric Boullier. “Deze planning is niet veranderd en daarom ben ik heel blij om te bevestigen dat hij ook volgend seizoen voor ons zal racen.”
  • LTF
Eric Boullier - McLaren Honda F1 Team
Eric Boullier - McLaren Honda F1 Team
“Zoals bij elke 'rookie', moest hij veel leren tijdens de eerste helft van zijn eerste F1-seizoen”, ging Boullier verder. “Maar hebben een groot vertrouwen in hem, en mettertijd wordt hij beter en beter. Zijn teamgenoot (Fernando Alonso) is een zware tegenstander – en dat is in feite zacht uitgedrukt omdat hij mogelijk vandaag de beste rijder in de sport is – maar Stoffel's robuust talent en felle ambitie zijn voor ons een indicatie dat hij in de toekomst veel successen met ons zal boeken.” Uitvoerend directeur Zak Brown voegde eraan toe dat hij Stoffel als een supertalent ziet, met name een toekomstig wereldkampioen Formule 1.

Zak Brown feliciteert Stoffel Vandoorne
Zak Brown feliciteert Stoffel Vandoorne
Over de exacte duur van Stoffel's contract bij McLaren werd niet gesproken. Maar Brown deelde wel mee dat de bedoeling altijd geweest is dat Vandoorne meerdere jaren voor de renstal zou rijden. “We kennen allemaal Stoffel's potentieel, en wanneer we een pakket hebben dat snel genoeg is om races te winnen – en dat doen we zeker – dan is Stoffel op de juiste plaats om zijn eerste F1-zege te scoren”, zei de Amerikaan verder. Onze compatriot zei dat de bevestiging van zijn contractverlenging hem toelaat om zijn aandacht compleet te richten op het rijden voor de rest van dit seizoen. “Ik ben verheugd dat het team nu formeel heeft aangekondigd dat ik ook volgend jaar met hen race”, zei de 25-jarige Rumbekenaar.

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
“Ik kan me hierdoor tijdens de tweede helft van mijn rookieseizoen volledig focussen op de job die voor me ligt: het maximale halen uit mijn auto, mijn ingenieurs en alles en iedereen om mij heen. Ik heb tijdens de eerste helft van mijn eerste seizoen in de F1 al heel veel geleerd van mijn ingenieurs, mijn monteurs, Eric (Boullier), Zak (Brown) en Jonathan (Neale), maar ook van Fernando Alonso, die behalve een briljante rijder ook een uitstekende teamgenoot is. Ik wil de partners en fans van McLaren bedanken voor hun loyaliteit en enthousiasme, en McLaren-bazen Shaikh Mohammed en Mansour Ojjeh voor het vertrouwen.”

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons