van der Horst

Vandoorne: ”Elk weekend zet ik grote stappen voorwaarts.”

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Voor McLaren-Honda was het zeker geen goede eerste seizoenshelft. De vorige jaren werden reeds als rampzalige seizoenen beschouwd voor de Brits-Japanse alliantie, maar dat was niets vergeleken met wat de renstal dit seizoen moest doorstaan. Stoffel Vandoorne – die in Hongarije eindelijk zijn eerste punt van het seizoen kon scoren – is er echter van overtuigd dat zijn team grote stappen voorwaarts heeft gemaakt bij elk raceweekend dat de revue passeerde. En na de dubbele puntenscore op de Hungaroring kon de Britse renstal zich eindelijk van de laatste positie in het kampioenschap heisen.
  • Powercars
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda Formula 1 Team
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda Formula 1 Team
Ontelbare problemen met de betrouwbaarheid van de Honda-krachtbron hielden zowel Vandoorne als diens teamgenoot Fernando Alonso tegen om vooruitgang te boeken en het meeste uit het totaalpakket van bolide en motor te halen. In het begin van het seizoen was het duidelijk dat onze landgenoot het moeilijker had dan zijn Spaanse collega, maar recentelijk wist de Rumbekenaar de kloof te dichten en kwalificeerde hij zich voor de tweevoudige wereldkampioen in Silverstone. “In het begin van het seizoen was het heel moeilijk. Niet enkel voor mij, maar voor gans het team”, zei Stoffel aan het Britse Motorsport Week.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
“We hadden veel problemen en dat weerhield ons van te rijden. Van mijn kant duurde het iets langer – door die problemen - om hetgene ik nodig had van de auto echt te begrijpen. Met de ervaring die ik nu heb, kan ik het makkelijker in de richting sturen waar ik heen wil gaan. Op vlak van prestatie gaat het de laatste races heel goed, alsook qua snelheid die gelijk is aan die van Fernando. En dat is positief”, aldus onze compatriot. “Elk weekend zet ik grote stappen voorwaarts en samen met het team geef ik alles om in de juiste richting te gaan en om de wagen toch iets meer aan mijn stijl aan te passen.”

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons