van der Horst

VDS Racing Adventures schaft twee MARC Ford’s aan

Marc Cars - Ford Focus GTC
Marc Cars - Ford Focus GTC
Twee edities geleden nam het Australische MARC Cars met drie wagens deel aan de 24 Hours of Zolder als deel van een wereldtournee met de impressionante silhouettes. De bolides genoten een goede uitstraling, de V8-krachtbron in de wagens kon menig fan bekoren en ook met de betrouwbaarheid zat het wel snor. Meteen ook het signaal voor VDS Racing Adventures om volgend jaar een programma uit te dokteren met twee exemplaren van de exoten van Down Under.
24H Zolder: Het verder verloop van de wedstrijd
Het VDS Racing Adventures van Raphaël van der Straten was op zoek naar een geducht strijdwapen voor het seizoen 2016 en belandde dus uiteindelijk bij de Ford Focus van MARC Cars Australia. “Ik zocht wagens die origineel waren, welke je niet al te vaak bij ons ziet. Die wagens (de MARC Cars Australia Ford Focus nvdr.) beantwoordden perfect aan die eisen.  Ze zijn performant, mooi en sexy en dus heb ik er twee besteld. De levering is voorzien voor eind februari.”

De bolides, wiens opbouw oerdegelijk bleek, zijn in feite silhouettes voorzien van een V8 welke 500pk produceert. Indien gewenst, kan dat aantal evenwel nog worden opgeschroefd of kan er zelfs een andere motorisatie worden ingebouwd; zo vertelde teameigenaar Ryan McLeod aan Autosport.be in 2014.

24H Zolder: De podia van de editie 2014
Qua programma kijkt men nog naar verschillende opties, maar de Belcar en bij uitbreiding de 24 Hours of Zolder staat zeker op het menu. “We zullen natuurlijk van de partij zijn in Zolder (voor de 24 Hours of Zolder nvdr.).” Over eventuele rijders, is nog niets geweten, maar als de prestaties van vorig jaar als maatstaf genomen mogen worden, is de concurrentie alvast gewaarschuwd. Bij hun debuut in de loodzware Zolderse klassieker eindigde het Australische team niet alleen vijfde algemeen, maar zegevierde het ook bij de toerismewagens.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 26 december 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons