van der Horst

Verstappen lovend over DTM

Max Verstappen
Max Verstappen
Afgelopen zondag bezocht Max Verstappen de DTM-manche op het circuit van Zandvoort. Na een showrondje en het uitdelen van wat handtekeningen had Verstappen tijd om de wedstrijd, gewonnen door Mike Rockenfeller, te volgen. De Nederlandse F1-piloot van Red Bull Racing was lovend over het spektakel dat het Duitse toerwagenkampioenschap aan de fans bracht. Een hopelijk belangrijke positieve kritiek met de mogelijk moeilijke toekomst die het kampioenschap staat te wachten door het vertrek van Mercedes.
Mike Rockenfeller - Audi RS5 DTM
Mike Rockenfeller - Audi RS5 DTM
Verstappen: "In mijn Formule 3-jaar miste ik bijna de start van de wedstrijd op de Norisring. Ik was de DTM aan het kijken en de wedstrijd was zo spannend dat enkel een telefoontje van mijn manager mij van een blamage hield. De DTM is een fantastisch kampioenschap, iets dat ik opnieuw en opnieuw mocht ervaren in 2014 (toen reed Verstappen de Europese F3 in het voorprogramma, nvdr). De races zijn erg close en de resultaten kunnen erg verschillen. Wanneer ik thuis ben en ik tijd heb probeer ik altijd de DTM te kijken. Het is erg leuk en boordevol actie. Het vertrek van Mercedes is erg jammer, maar ik ben ervan overtuigd dat de verantwoordelijken werken aan een oplossing. Het zou een drama zijn mocht de DTM niet meer bestaan."

Foto's: Racing International Photography & Audi



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 24 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons