van der Horst

Vervoegt AB Automotive weldra de rangen in het Ford Dealer Team Championship?

Benjamin Abeloos - EJ Automotive
Benjamin Abeloos - EJ Automotive
Meteen na de start in 2018 toonden heel wat Belgische Ford-verdelers interesse voor de Ford Fiesta Sprint Cup en dat resulteerde zeer vlug in het in het leven roepen van het ondertussen felbekampte Ford Dealer Team Championship! FordStore Feyaerts, FordStore Vanspringel en Ford Peerlings zijn daarin nog steeds de belangrijkste gangmakers en staan samen borg voor de aanwezigheid op de piste van liefst tien Fiesta’s. Alles lijkt erop te wijzen dat zij weldra het gezelschap zouden kunnen krijgen van een vierde Ford-verdeler en dat is AB Automotive!
Tijdens de vrije trainingen van het Supercar Madness-weekend maakte Benjamin Abeloos immers kennis met de Ford Fiesta Sprint Cup van EJ Automotive en hij is meer dan betrokken partij bij AB Automotive, met Ford-vestigingen in Vilvoorde en Schaarbeek! 
 
Benjamin Abeloos
Benjamin Abeloos
Eigenlijk waren wij van in het begin geïnteresseerd en zijn wij de competitie en vooral de onderlinge strijd tussen de verschillende Ford-verdelers op de voet blijven volgen,” zegt Benjamin. “Maar te drukke beroepsbezigheden weerhielden ons ervan om daadwerkelijk over te gaan tot een deelname. Met het recentelijk uitbreiden van onze bestaande vestigingen – met een centraal verdeelcenter in het Brusselse -, het aanwerven van extra personeel en niet te vergeten de problemen met de pandemie, was er echt geen ruimte om te denken aan het inzetten van een auto, laat staan zelf te gaan racen. Via Ford Belgium werd ik onlangs uitgenodigd voor een opleidingscursus op de Ford Lommel Proving Ground en daar werd uiteraard gesproken over de Ford Fiesta Sprint Cup en kreeg ik de contactgegevens van Koen Wijckmans, de Belgische verantwoordelijke van de Cup. We hadden het met hem over 2022, de kostprijzen, hoe het allemaal werkt en Koen had het meteen over een rijklare Fiesta die recentelijk te koop werd aangeboden door EJ Automotive. Zo is de bal aan rollen gegaan!” 
 
Omdat het kort dag was – om te kunnen racen, laat staan testrijden, moest Benjamin vooreerst slagen in het RACB-examen – gaf Benjamin er de voorkeur aan om niet, snel-snel, de troepen te vervoegen. 
 
“Zo zijn we met EJ van Jurgen Evers tot een akkoord gekomen om slechts deel te nemen aan de drie vrije sessies,” licht Benjamin toe. “Op die manier kon ik op een rustige wijze kennismaken met de Fiesta in Cup-versie en beter inschatten wat mij te wachten stond, zonder druk of vrees om in één van de twee races in de fout te gaan en, wellicht, achterin het veld te figureren. Achteraf bekeken was dat de enige en juiste keuze. Tijdens de eerste rondjes – op een natte baan! – besefte ik het enorme verschil in snelheid tegenover de andere Fiesta’s en dat was behoorlijk spannend. Voor de tweede sessie reed ik voor de eerste keer met slicks en geholpen door het advies van Milan De Laet en coach Gregory Eyckmans slaagde ik erin om meer vertrouwen te krijgen in mezelf en die evolutie ook door te trekken in de derde sessie.” 
 
Uiteraard had Benjamin de smaak goed te pakken en de goesting was groot om vooralsnog deel te nemen aan de races, maar gezond verstand deed hem beslissen om niét overhaast te werk te gaan. 
 
“Het doel blijft om in 2022 voltijds deel te nemen aan de Ford Fiesta Sprint Cup! We gaan nu alle mogelijkheden bekijken – een auto aankopen, zelf runnen of een beroep doen op een team zoals EJ Automotive – en ideaal zou zijn dat ik nog dit jaar een eerste keer écht aan de start verschijn en kan zien waar ik mezelf situeer als coureur. Om dat waar te maken is er al gesproken over een volledige testdag, zodat ik intens kan samenwerken met de technici, ervaring opdoe en zowel de auto als het circuit-racen onder de knie krijg.” 
 
Eén zaak staat vast: vanuit het Ford-dealernet is de interesse voor de Ford Fiesta Sprint Cup groot. AB Automotive is niet de enige Ford-verdeler die zich in het Ford Dealer Team Championship wil komen meten met collega’s Feyaerts, Vanspringel en Peerlings! 
 
Ford Fiesta Sprint Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 27 juli 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons