van der Horst

Vettel steekt Senna voorbij in “all-time” winnaars lijst

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Met zijn 42ste Grand Prix zege behaalde Sebastian Vettel één overwinning meer dan de legendarische wereldkampioen Ayrton Senna. Nu zijn er nog slechts twee rijders die meer overwinningen boekten in de Formule 1 dan hem, namelijk Alain Prost met 51 zeges en Michael Schumacher met 91 stuks.
“Het is moeilijk om het in woorden te omschrijven”, aldus een duidelijk geëmotioneerde Vettel. “Uiteraard heeft Michael een belangrijke rol gespeeld in mijn leven toen ik opgroeide en startte met racen. Prost minder, maar ik was me over hem wel van bewust. En hij was al een hele tijd gestopt met racen toen ik verslaafd geraakte aan de Formule 1.”

Volgens velen was Ayrton Senna de beste Formule 1 piloot aller tijden. Naar aanleiding van de wedstrijd in Singapore werd alle aandacht gericht op Lewis Hamilton, die zijn held dit weekend kon evenaren, maar het was de Duitser die uiteindelijk met de focus op het ganse Senna-gebeuren ging lopen.

“Iedereen die van racen houdt kent Senna..., “ gaat de Ferrari-rijder verder. “Maar ik verkies om er niet over te praten. Het is zo surrealistisch.”

Overzicht Grand Prix Winnaars

 1. Michael Schumacher 91
 2. Alain Prost 51
 3. Sebastian Vettel 42
 4. Ayrton Senna 41
 5. Lewis Hamilton 40
 6. Fernando Alonso 32
 7. Nigel Mansell 31
 8. Jackie Stewart 27
 9. Jim Clark 25
 10. Niki Lauda 25

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 21 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Singapore.
 • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons