van der Horst

Video: Markus Palttala test BMW M4 DTM

Markus Palttala
Markus Palttala
Markus Palttala mocht vorige week tijdens de collectieve DTM-testen voor het eerst plaatsnemen achter het stuur van een BMW M4 DTM. De Fin kreeg deze kans (en een cheque van €30.000) nadat hij de BMW Sports Trophy 2014 op zijn naam wist te schrijven, zeg maar de beste niet-fabrieksrijder die het voorbije jaar de mooiste resultaten wist bij elkaar te rijden voor het Beierse merk. De hoofdmoot van zijn programma speelde zich dan ook af in het Tudor United Sportscar Championship, waar hij Dane Cameron en Turner Motorsport aan de titel wist te helpen. Verder kwam hij ook weer uit voor Marc VDS Racing in de 24 uren van de Nürburgring en Spa en schreef hij de laatste wedstrijd van de ELMS (GTC) op zijn naam.
Markus Palttala - BMW M4 DTM
Markus Palttala - BMW M4 DTM
“Ik had heel wat verwachtingen van deze wagen en ik moet zeggen dat deze allemaal werden ingelost,” verklaarde de Fin. “Ik heb hiervoor nog nooit met een eenzitter of Le Mans prototype gereden, dus dit was de eerste keer dat ik een wagen met zoveel downforce aan de tand mocht voelen. Het was een ervaring die ik nog lang zal onthouden. Ik heb genoten van elke ronde.”
 
“Markus was uitermate succesvol dit seizoen, zowel in Amerika als in Europa,” zei BMW Motorsport chef  Jens Marquardt. “Hij is een echte all-rounder, die zich net zo goed thuis voelt in TUSC als in de endurance klassiekers. Hij verdient dan ook zonder twijfel deze prijs.”
 


Foto: BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 9 december 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons