van der Horst

Vier nieuwe fabriekspiloten voor Corvette

Daniel Juncadella
Daniel Juncadella
Corvette begint volgend jaar aan een nieuw hoofdstuk in een tot nu toe reeds rijk gevuld boek met de intrede in de GT3 racerij. In de zomer waren ze bij General Motors al rond met hun bezettingen voor IMSA, maar ondertussen hebben zij besloten om daar nog vier extra namen aan toe te voegen. En niet van de minsten.
  • LTF
Will Stevens en Charlie Eastwood
Will Stevens en Charlie Eastwood
Daniel Juncadella, Earl Bamber, Charlie Eastwood en Nico Varrone, dat zijn de vier namen die Alexander Sims, Nick Catsburg, Tommy Milner en Antonio Garcia vervoegen als fabriekspiloot bij Corvette. Hiermee ziet Mercedes met Juncadella een tweede piloot met een lange staat van dienst vertrekken. De Spanjaard was de laatste jaren een steunpilaar, maar zal nu het FIA WEC betwisten met Charlie Eastwood in de LMGT3-klasse. Ter gelegenheid van de drie belangrijkste  endurancewedstrijden stapt hij in Sims en Garcia.

Diego Alessi en Nicolás Varrone
Diego Alessi en Nicolás Varrone
Ook Bamber tekent present voor deze wedstrijden en zal Catsburg en Milner flankeren. De Kiwi mocht ondertussen al proeven van de wagen en gezien zijn adelbrieven bij Porsche is het geen onlogische keuze. Al blijft hij ook nog aan bij Cadillac Racing met de Hypercar. Varrone van zijn kant zal een volledig seizoen afwerken, maar bij AWA. Het Canadese team is één van de gelukkigen die de wagen kon bemachtigen en het merk mag vertegenwoordigen in GTD en geen onbekende voor Varrone, gezien zij de Rolex 24 wonnen in een LMP3. Daar zal de Argentijn terug herenigd worden met Anthony Mantella.


Foto's: SRO - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 13 november 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons