van der Horst

24H Le Mans: Vijf Aston Martin Vantage GTE naar Le Mans - ProSpeed eerste reserve

Aston Martin Vantage GTE
Aston Martin Vantage GTE
Voor de 90ste editie van de 24 uren van Le Mans zullen er maar liefst vijf Aston Martin Vantage GTE aan de start verschijnen. Vandaag maakte de Automobile Club de l’Ouest namelijk bekend dat Extreme Speed Motorsports geen gebruik zal maken van haar felbegeerde uitnodiging voor de grootste (endurance) race ter wereld. Het Amerikaanse team was aanvankelijk van plan om deel te nemen met een Ferrari 458 Italia GTE, maar veranderde zeer recent nog onverwachts van strijdwapen door voortaan met een HPD ARX-03b in de ALMS LMP2-klasse uit te komen. De ACO moest dus teruggrijpen naar de GTE-reservelijst waardoor er nu dus maar liefst vijf Aston Martin Vantage GTE aan de start zullen staan midden juni. Dit alles zorgt er ook voor dat het Luikse ProSpeed Competition een plaatsje opschuift en nu als eerste reserve in de wachtrij staat met de Porsche 911 GT3 RSR.
  • St. Paul
Het zal een knap zicht zijn in Le Mans, vijf exemplaren van de Aston Martin Vantage die allen in de fabriekskleuren zullen oplijnen op de startgrid. De laatste toevoeging aan de Britse vloot zal daarenboven niet zoals aanvankelijk gepland in GTE-Am uitkomen, maar wel als derde GTE-Pro aantreden. Deze laatste klasse zal dan ook 12 in plaats van 11 deelnemers tellen en zowaar nog sterker voor de dag komen met daarnaast fabrieksvertegenwoordiging van Ferrari, Porsche, Corvette en SRT Viper.

De oorspronkelijke deelnemerslijst kan u hier terugvinden.

Foto: Aston Martin RacingDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op vrijdag 1 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons