van der Horst

Vijf Belgen in EK NASCAR 2020

Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet
De coronacrisis deed de start van de NASCAR Whelen Euro Series 2020 een half jaartje in de koelkast belanden, maar komende week is het dan eindelijk zover. In het Italiaanse Vallelunga wordt de start gegeven voor de eerste manche van het nieuwe seizoen. Ook aanwezig: twee Belgische wagenss en vijf landgenoten op een totaal van 25 wagens en 40 rijders in EuroNASCAR PRO en EuroNASCAR 2 - de nieuwe namen van de Elite 1 en Elite 2 series.
  • Hamofa Performance
Van Belgische zijde is er uiteraard de onvermijdelijke Stienes Longin voor PK Carsport. Hij deelt zijn knappe grijs-blauw-gele Chevrolet met #11 zoals maanden geleden reeds bekendgemaakt met de Amerikaanse Rookie Julia Landauer. Op de tweede PK Carsport-Chevy neemt teevoudig kampioen Alon Day plaats, die met de #24 Monster Energy-bolide na een jaar leemte opnieuw op zoek gaat naar een titel. In EuroNASCAR 2 neemt landgenoot Guillaume Dumarey opnieuw plaats in de wagen.

CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
Day naar PK Carsport dus, maar zijn plaats bij CAAL Racing wordt zoals vorige week bevestigd ingenomen door niemand minder dan Marc Goossens. De Belgium Racing-programma manager deelt de #98 Ford Mustang met Dylan Derdaele, die voor het eerst het volledige seizoen betwist. Vijfde Belg aan de start is de 18-jarige Simon Pilate uit Eigenbrakel. Hij neemt plaats in een Camaro van het Italiaanse Feed Vict Racing in de EuroNASCAR 2-klasse.

Verder zien we slechts één Nederlands team en één Nederlander aan de start, maar wel een naam die kan tellen: Loris Hezemans verdedigt zijn titel in de Hendriks Motorsport Ford Mustang #50 en kan bovendien zijn derde Rookie-titel op rij pakken. Geen mens die er echter aan twijfelt dat hij vooral de algemene ereplaatsen zal ambiëren. Geen Braxx Racing meer, het team van Jerry De Weerdt besloot temidden de coronacrisis de activiteiten te staken.

--- Volledige deelnemerslijst NASCAR Whelen Euro Series 2020 (pdf) ---

Foto: PK CarsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 5 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Vallelunga.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons