van der Horst

Vila Real: Robert Dahlgren vervangt Fredrik Ekblom bij Polestar Cyan Racing

Robert Dahlgren - Polestar Cyan Racing
Robert Dahlgren - Polestar Cyan Racing
Polestar Cyan Racing maakte vandaag ietwat verrassend bekend rijder Fredrik Ekblom voor de rest van het seizoen te vervangen door Robert Dahlgren. Met ingang van de wedstrijd in het Portugese Vila Real dit weekend zal Dahlgren de tweede Polestar Volvo S60 bemannen naast Thed Björk. Ekblom van zijn kant blijft deel uitmaken van het ontwikkelingsprogramma dat onverdroten wordt verdergezet.
Fredrik Ekblom verliest WTCC-zitje
Fredrik Ekblom verliest WTCC-zitje
Naar verluidt komt de rijderswissel er in functie van 2017. "Met ons WTCC-project dit jaar waarbij we twee wagens en drie rijders gebruiken willen we ons in eerste intstantie voorbereiden op het seizoen 2017.  De rijderswissel maakt deel uit van dit plan waarbij Robert vanaf nu de raceweekends voor zijn rekening neemt naast Thed. Alledrie hebben ze tot dusver voor resultaten gezorgd die onze verwachtingen overtroffen." aldus Polestar Motorsport-patron Alexander Murdzevski Schedvin.

De bijna 37-jarige Robert Dahlgren debuteerde bij het Zweedse team in 2004 en maakte reeds deel uit van het WTCC-evaluatieprogramma dat in 2011 werd opgestart én van het lopende ontwikkelingsprogramma. De Zweed stelde blij te zijn opnieuw naast Björk te kunnen racen. "Ik kijk ook erg  uit naar de races inVila Real, een voor rijders erg uitdagende omloop, bovendien ben ik gek op stratenomlopen" aldus Dahlgren die naast zijn nieuwe WTCC-verplichtingen ook zijn STCC-programma verder afwerkt. Voor de laatste twee, clashende meetings wordt mogelijk uitgekeken naar een vervanger.

Robert Dahlgren gaat momenteel aan de leiding in het STCC-klassement, waarbij hij tien punten meer telt dan Polestar-teamgenoot Richard Göransson. In de WTCC-klassering staan Ekblom en Björk momenteel twaalfde en dertiende, waarbij Ekblom acht punten meer telt dan zijn teamgenoot die zich nochtans sneller aan de nieuwe serie leek aan te passen.

Foto's: Polestar en Hans van Onsem
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons