van der Horst

Vila Real: Tom Coronel geschrokken maar ongedeerd na harde klapper (+video)

Tom Coronel
Tom Coronel
WTCC-rijder Tom Coronel is aan veel erger ontsnapt bij een onmogelijk geachte crash tijdens de eerste vrije oefensessie op de Vila Real-stratenomloop. Onze Noorderbuur ging zonder remmen in een bocht rechtuit en kwam slechts tot stilstand tegen een truck van de brandweer een eind buiten de eigenlijke omloop. Het voorval doet vragen rijzen bij de veiligheid van deze non permanente omloop waar zaterdagmorgen behoorlijk wat fout liep.
Tom Coronel
Tom Coronel
"Dit was een harde" gaf Coronel ons, terug in de ROAL-tent mee. De man was nog duidelijk onder de indruk van wat hem even tevoren was overkomen. "Totaal geen remmen, ik druk het rempedaal in en...niets!". De Chevrolet Cruze van de Nederlander werd op geen enkel moment gestopt door een vangrail en kwam, na ei zo na een toeschouwer te hebben opgeschept en een verlichtingspaal te hebben geraakt, pas hard tot stilstand tegen een geparkeerde brandweerwagen.
"Je gelooft het niet... een ronde eerder stak er op dezelfde plek een toeschouwer gewoon de baan over!" aldus Tom die nog meegaf dat er eerder ook al een hond op de baan was gesignaleerd.

Het mag duidelijk zijn dat er op het vlak van veiligheid eerst nog flink wat dient bijgesteld vooraleer het programma in Vila Real wordt hernomen. Naar verluidt werd zoëven besloten op de bewuste plek een rail te plaatsen. Vijgen na Pasen op een omloop, hoe populair ook, voorlopig een FIA-wereldkampioenschap onwaardig.

De ROAL Motorsport-crew kreeg de zwaar gehavende wagen inmiddels weer in de tent afgeleverd. Het blijft afwachten of de Chevrolet kan hersteld worden voor het vervolg van de meeting.



Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 24 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vila Real.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons