van der Horst

Vila Real: Tom Coronel gooit noodgedwongen handdoek in de ring (+video)

Tom Coronel - Chevrolet Cruze
Tom Coronel - Chevrolet Cruze
Voor Tom Coronel zit de WTCC-afspraak in Vila Real er reeds op. Net als in Marrakech werd de Nederlander ook hier door brute pech tot staan gebracht. Diens ROAL Motorsport Chevrolet Cruze bleek dermate beschadigd dat deelname aan de races morgen, laat staan de kwalificatie later vandaag, geen optie is.
  • LTF
Tom Coronel
Tom Coronel
De Nederlander kon er begrijpelijk helemaal niet om lachen. "Net als bij de stratenrace in Marrakech was Vila Real voor mij dé gelegenheid om dik punten te scoren en andermaal loopt het helemaal fout" aldus de DHL-rijder die zelf helemaal vrijuit ging bij de crash tegen een brandweerwagen.

Waar  foute remolie in Marokko aan de basis lag van een mogelijk mislopen overwinning, bleek ook hier een technisch defect oorzaak voor de ongeziene crash. "De auto stuurde kort tevoren al bizar in rechtse bochten, net voor de crash hoorde ik een geluid en kwam ik helemaal zonder remmen te zitten. Achteraf bleek dat vijf wielbouten tegelijkertijd waren afgebroken. Wellicht door metaalmoeheid, mogelijk als gevolg van de jumps op de Nordschleife" aldus onze Noorderbuur die begrijpelijk niet opgezet was met de gang van zaken.

Omdat de wagens kort na afloop van de Vila Real-manche op transport naar Argentinië worden gezet is het een gelukje dat Coronel's wagen in de ateliers van concurrent Campos Racing kan worden hersteld.



Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 24 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vila Real.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons