van der Horst

Vincent Radermecker wint 208 GTi Racing Experience

Vincent Radermecker toonde zich de beste van vijf finalisten
Vincent Radermecker toonde zich de beste van vijf finalisten
Eén week na de nationale preselecties op het Circuit de Mettet, werden de vijf Belgische finalisten op maandag 4 maart verwacht op het Circuit van La Ferté Gaucher in Frankrijk, voor de internationale finale van de Peugeot 208 GTi Racing Experience. De inzet: een zitje in de 24u van de Nürburgring. De concurrenten: Xavier Maassen, Bert Cornelis, Alexis van de Poele, Vincent Radermecker en Erik Qvick. Uiteindelijk trok Vincent Radermecker aan het langste eind. De man uit Herve zal dus met de nieuwe 208 GTi Peugeot Sport deelnemen aan de 24U van de Nürburgring later dit jaar.
  • Dreamdrive

De vijf finalisten
De vijf finalisten
Tijdens de internationale finale op het circuit van La Ferté Gaucher werden de acht ambassadeurs van de 208 GTi (één per deelnemend land) verkozen via een reeks challenges, zowel op de omloop als op sportief vlak. Van de vijf Belgische finalisten mocht Vincent Radermecker uiteindelijk op het hoogste trapje van het podium plaatsnemen,hij zal dus de kleuren van Peugeot verdedigen in het sportieve avontuur dat hem nu te wachten staat.

Vincent Radermecker in actie
Vincent Radermecker in actie
Decor van dat avontuur wordt de mythische Nürburgring Nordschleife, waar Vincent eerst zal deelnemen aan de eerste drie wedstrijden van het VLN-kampioenschap. En daarna wordt hij één van de acht Peugeot-piloten in de 24u van de Nürburgring 2013, in de nagelnieuwe 208 GTi Peugeot Sport. Die auto wordt speciaal voor deze wedstrijd ontworpen in de ateliers van Peugeot Sport en gebruikt de recentste onderdelen uit de 208 R2, 208 Type R5 en RCZ Racing Cup.

Foto's: Peugeot België-Luxemburg




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op dinsdag 5 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons