van der Horst

VIR: Ferrari op pole - Goossens derde - Lietz breekt arm

Goossens/Farnbacher - SRT Viper GTS-R
Goossens/Farnbacher - SRT Viper GTS-R
De LMP2 wagens en de Daytona Prototypes blijven dit weekend op stal en de GT wagens mogen dus voor de algemene overwinning strijden op de Virginia International Raceway. Het was Pierre Kaffer die de snelste tijd neerzette met de Risi Competizione Ferrari 458 in een tijd van 1:43.797. De Ferrari krijgt op de eerste lijn het gezelschap van de Team RLL BMW #55 van Bill Auberlen en Andy Priaulx. Marc Goossens deed het uitstekend en reed met zijn SRT Viper GTS-R de derde tijd. In de GT Daytona (GT3) klasse was de beste tijd voor de TRG Aston Martin van Carter/Davison. De BMW van Palttala werd derde in zijn klasse, de Porsche van Jan Heylen klokte af als vijfde. De vrije training werd overschaduwd door een zwaar ongeval waarbij Richard Lietz een gebroken arm opliep.
Tijdens de vrije training spinde de Porsche van Richard Lietz en viel stil op de baan waarna hij in de flank werd aangereden door de Corvette van Jan Magnussen. Lietz werd naar het ziekenhuis afgevoerd waar bij de rijder een gebroken arm werd vastgesteld, Magnussen bleef ongedeerd maar mag toch niet aan de race deelnemen en wordt op de Corvette #3 vervangen door Jordan Taylor.

Antonio Garcia - Corvette C7.R
Antonio Garcia - Corvette C7.R
De Risi Competizionz Ferrari, die de vorige race nog de GTLM klasse won, vertrekt van op de pole nadat Pierre Kaffer op het einde van de kwalificatie de snelste tijd neerzette in 1:43.797. Bill Auberlen legde een ronde af in 1:44.053, goed voor de tweede tijd. Marc Goossens moest met de Viper maar weinig toegeven aan de BMW en plaatste de Viper die hij deelt met Dominic Farnbacher op de derde plaats met een tijd van 1:44.072. Naast de Viper zal op de tweede startlijn de tweede Team RLL BMW post vatten, Dirk Müller legde een ronde af in 1:44.076. Jonathan Bomarito, die de tweede SRT Viper bestuurde, reed de vijfde tijd. Antonio Garcia, die na het ongeval van Magnussen, alleen achter het stuur van de Corvette #3 plaats nam kon nog de zesde tijd neerzetten. De #4 Corvette van Gavin/Milner was goed voor de negende tijd. De snelste Porsche vinden we terug op de zevende plaats met de 911 RSR van Henzler/Sellers.

Aan het stuur van na een crash in de race op Road America volledig heropgebouwde Aston Martin Vantage (nieuwe chassis), reed James Davison de snelste ronde in de GTD klasse, zijn 1:47.660 was goed voor een tiende tijd algemeen. De Porsche 911 GT America van MacNeil/Keen en de BMW Z4 van Cameron/Palttala volgden op de plaatsen twee en drie.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Tudor United Sportscar Championship op zaterdag 23 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Virginia.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons