van der Horst

Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup: de stand van zaken tot nu toe

Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup @ Zolder
Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup @ Zolder
Terwijl de Virtual Belcar Series al zijn tweede zomerseizoen ingaat, introduceerde Ronald Moons en Andy Jaenen dit seizoen een nieuw kampioenschap: de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup. Hiermee willen beide heren de lijn doortrekken van het kampioenschap dat dit jaar geïntroduceerd werd op circuit voor beginnende piloten en is op virtueel vlak de vervanger voor de Zolder Touring Cup. Drie klassen zijn aanwezig en de strijd ligt nog compleet open. Een overzicht tot nu toe.
  • Powercars
Klasse 4: Vijf winnaars, één constante
Maarten Kerfs
Maarten Kerfs
De topklasse in de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup heeft al genoeg animo gekend. Op dit moment zijn er vijf winnaars, waar alleen Lucas Wijnant het weekend in Zandvoort kon domineren. Al mogen we ook niet klagen over het duel tussen Wouter Segers en Thomas Leysen in Spa. Maar in dit soort kampioenschappen is er maar één ding belangrijk: constant zijn. En dat is iets wat Maarten Kerfs begrepen heeft. In zes wedstrijden haalde hij 105 punten en hij heeft in de stand 30 punten voorsprong op Wijnant en 42 punten op Segers. De reden van het verschil is dat de laatste twee geen enkel punt gescoord hebben in de eerste ronde. Nu luidt de vraag: gaat Kerfs even constant blijven in het tweede deel van het seizoen? Of komen er nog andere rijders zich mee moeien in de titelstrijd?
Klasse 2: De Kort, Rohaert of Heyse?
Casper De Kort, Dries Rohaert en Jorden Heyse
Casper De Kort, Dries Rohaert en Jorden Heyse
Klasse 2, gevuld met de Mazda MX-5 Cups, was tot nu toe een driestrijd tussen Casper de Kort, Dries Rohaert en Jorden Heyse. Al kwam in de eerste ronde Ronald Vanuytrecht nog zijn neus aan het venster steken door als derde punten te scoren, maar vanaf Spa werd hij vervangen door Rohaert in de kop van het veld en daarbij nam ook de spanning nog toe. Toch is het de Kort die voornamelijk de show stal met vier overwinningen op zijn actief en zodus ook de leiding heeft met 28 punten voorsprong op Rohaert en 34 tellen op Heyse, die op dit moment zijn meerdere moest erkennen in zijn kompanen. Met nog zes wedstrijden te gaan zal de strijd niet stilvallen in deze klasse. Blijft de Kort nog steeds aan het langste eind trekken of gaat hij toch moeten uitkijken voor Rohaert? En kan Heyse de twee nog verrassen met een onverwachte overwinning? We zijn hier nog niet uitgepraat voor de titel.
Klasse 1: Milan Feytons boven
Milan Feytons
Milan Feytons
Als er iemand de klasse domineert, dan is het Milan Feytons wel. In Zolder startte hij met dubbele winst, maar vanaf Spa kwam er al tegenstand met dank aan Bram Vanuytven en Stef Delnooz. Zowel in Spa als Zandvoort maakte het duo het Feytons zeer zwaar, overigens telkens in de eerste race. Maar bij de tweede race stonden Vanuytven en Delnooz erbij en moesten toekijken naar de dominantie van Feytons. Het gevolg is dat hij met zijn vier overwinningen ook nog eens een grote voorsprong heeft in het klassement. Jimmy de Plecker en Yves Frederickx liggen op dit moment tweede en derde, al zal het niet lang duren vooraleer Vanuytven over hen springt. Maar of het genoeg gaat zijn om Feytons nog in te halen? Dat zullen de volgende drie weekends moeten uitwijzen.

En dat begint deze vrijdag. Terwijl de Virtual Belcar richting de Nürburgring-Nordschleife trekt, houdt de Sprint Cup het alleen bij het Grand Prix circuit, Op 1 oktober staat het volledige circuit van Virginia International Raceway op het programma, om dan af te sluiten op 20 november in Zolder, net voor de start van de 24 uur.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op woensdag 25 augustus 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons