van der Horst

Virtual Skylimit Sprint Cup: nieuwe wagens en vaste waarden

Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup @ Zolder
Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup @ Zolder
Hoewel er op het einde van het eerste van seizoen van de Virtual Skylimit Sprint Cup veel piloten vertrokken, besloten Ronald Moons en Andy Jaenen om toch door te gaan met een tweede seizoen. Het duo voerde wel wat wijzigingen door om het kampioenschap meer aantrekkelijker te maken voor de simracers, die tevens ook deelnemen aan de Virtual Belcar Series. Een groot punt van wijziging is het verplaatsen van de wedstrijddag naar donderdag. Een charmeoffensief dat lijkt te werken gezien er donderdag maar liefst 25 wagens over drie klassen aan de start zullen verschijnen, waarbij één kampioen zijn titel komt verdedigen.
Casper De Kort, Dries Rohaert en Jorden Heyse
Casper De Kort, Dries Rohaert en Jorden Heyse
Beginnen doen we met CLS 2, waar alleen de Mazda MX-5's zullen uitkomen. Vorig jaar kregen we geregeld mooie gevechten tussen het trio Casper de Kort, Dries Rohaert en Jorden Heyse. De eerste twee komen dit keer niet aan de start, de laatste wel. Al zal hij het niet simpel krijgen, gezien er nog zeven andere tegenstanders zijn voor de winst. Zo ook Mike Goossens en Yves Frederickx, die vorig seizoen nog met de VW Jetta rondreden. Daarnaast zijn er ook veel nieuwe namen die de community van de Virtual Belcar vervoegen, wat alleen maar toegejuicht kan worden.

Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
In CLS3, wat met de TCR's vorig jaar nog de topklasse was, staan er zeven wagens aan de start. De Audi TCR blijft nog steeds de favoriete wagen, maar toch zit er ook een Honda Civic en een Hyundai Elantra in de mix. Wel opvallend is dat Lucas Wijnant aan de start verschijnt. De jongeman die in het echte leven verbonden is aan QSR en vorig seizoen kampioen werd, komt zijn titel verdedigen. Het zal dus interessant worden betreffende de vaste namen met ondermeer Peter Lemkens die ook op vrijdag zal racen, en die er alles aan zullen doen om Wijnant van een tweede titel op rij te houden.

Als laatste zijn de GT4's nu de nieuwste aanwinst in het kampioenschap, als topklasse in CLS4. Voor het debuut kan men rekenen op tien wagens en dat met piloten die niet van de minsten zijn. De voornaamste naam die vooruitgeschoven kan worden is Coen Klopman. De Nederlander haalde al twee algemene titels in de Virtual Belcar en is ook tevens, als we op iRating moeten afgaan, de hoogst gerangschikte in het veld. Als we verder kijken vinden we zelfs een echte piloot die dicht in de buurt komt, met Joël Uylenbroeck. Wel opvallend is dat Klopman als enige met een BMW aan de start verschijnt, terwijl het vooral Porsche is dat het best vertegenwoordigd is.

Elke wedstrijd die zal afgewerkt worden zal bestaan uit een kwalificatie, een race over 20 minuten en ééntje van 40 min om af te ronden. Net zoals de Virtual Belcar zullen de wedstrijden live uitgezonden worden. Vorig jaar kregen ze nog hulp van twee extra commentatoren, maar dit seizoen zullen Moons en Jaenen zelf commentators zijn, wat ons terugbrengt naar de dagen van de Zolder Touring Cup. 

Foto's: Virtual Skylimit Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op woensdag 6 april 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons