van der Horst

VLN 9: Laurens Vanthoor en Wolfgang Reip aan de start

G-Drive Phoenix Audi R8 LMS ultra
G-Drive Phoenix Audi R8 LMS ultra
Komend weekend valt het doek over het VLN langstreckenmeisterschaft, dat dit seizoen over negen in plaats van de gebruikelijke tien wedstrijden werd verreden wegens de slechte weersomstandigheden begin dit jaar. Terwijl een Renault Clio, Audi TT en een Porsche het onder elkaar zullen uitvechten voor de titel, worden er op het einde van het seizoen ook steeds enkele gastoptredens gemaakt. Zo zal Laurens Vanthoor voor het eerst sinds de 24 uren terugkeren naar de ‘Grüne Hölle’. Opvallend is dat de Audi GT fabriekspiloot niet de kleuren van WRT verdedigt, maar er zal uitkomen op een Phoenix Audi R8 LMS ultra. Samen met Marc Basseng en Christian Mamerow zou de Limburger best wel eens hoge ogen kunnen gooien op de Nordschleife.
  • G&A Motors Motorsport
0af31f8b5c9aecd231634611ac016ffa464c2ac5.jpg
Ook de heren van de Nissan GT Academy komen nog wat oefenen op ‘s werelds meest uitdagende circuit. Nissan GT Academy Team RJN brengt een Nissan GT-R Nismo GT3 aan de start voor Alex Buncombe en Lucas Ordoñez, de allereerste winnaar van de talentenjacht onder gamers. Ook onze landgenoot Wolfgang Reip gaat de uitdaging aan en samen met zijn vaste collega’s Peter Pyzera en Marc Schulzhitskiy zal hij geen Nissan, maar een Porsche Cayman R van Pro Sport Performance de sporen geven.

Vermelden we tot slot nog dat ook 2012 wereldkampioen bij de touringcars Rob Huff aan de start verschijnt op de Audi TT RS van Rotek Racing. Naast Robb Holland zal hij het stuur ook delen met Charles Ng, tevens een bekend gezicht uit het WTCC maar ook uit het Skylimit kamp van Andy Jaenen.

Foto's: Audi & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 23 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DMV Münsterlandpokal.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons