van der Horst

VLN 9: Opnieuw zege voor Manthey Porsche - Schrey opnieuw kampioen

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing heeft het VLN seizoen 2017 volledig gedomineerd, maar door de wisselende line-ups en aparte puntentelling is het uiteindelijk Michael Frey (BMW M235i Racing Cup) die er in geslaagd is zijn titel te verlengen. Een opmerkelijke prestatie die Dirk Adorf hem voor het laatst voordeed (in 1996-1997). Het Porsche fabrieksteam won maar liefst vijf van de negen wedstrijden. Vandaag was de eer om de fel gele 911 GT3 R #911 te besturen weggelegd voor Fred Makowiecki en Lars Kern (auteur van het recente Nordschleife-record met de Porsche 911 GT2 RS), het duo won de race met ruim 50 seconden voorsprong op de Black Falcon Mercedes van Maro Engel, Hubert Haupt en Erik Johansson Erik.
  • AG Metals
Michael Schrey
Michael Schrey
Het podium werd vervolledigd door de Phoenix Racing Audi R8 LMS van Frank Stippler, Christian Mamerow en Robin Frijns, die eerder op de dag de pole had gereden door als enige onder de 8-minuten grens te duiken. De Falken Motorsports Porsche van Romain Dumas en Klaus Bachler werd vierde, voor de Land Motorsport Audi van Christopher Mies en Connor De Phillippi.

>>> UITSLAG VLN 9 (PDF) <<<

Foto's: VLN/Brücke

 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 21 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 9.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons