van der Horst

VLN 2: Pole voor Frikadelli Porsche van Patrick Huisman

Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
De 47-jarige Patrick Huisman heeft nog niet veel van zijn kwaliteiten moeten inleveren. De Nederlander reed deze morgen een rondje Nordschleife in 8:29.1 in de Frikadelli Porsche die hij deelt met de snelle deerne Sabine Schmitz en Klaus Abbelen. Op P2 zien we ook al een vrouw, Claudia Hürtgen plaatste samen met DTM-piloot Martin Tomczyk en Jens Klingmann haar Schübert BMW op de tweede plaats, voor de Alzen/Deutgen/Dzekevic Ford GT.
Voor de eerste maal dit jaar kan het spektakel in de 'Grüne Hölle', oftewel de groene hel, weer van start gaan. Nadat de organisatoren verwenst werden door de weergoden met bakken vol sneeuw en maandenlange vriestemperaturen is het hier nu 13graden en bewolkt. 

Volledig op het einde van de kwalificatiesessie kwam er een verrassing uit de bus: Patrick Huisman deed zijn ervaring spreken en de Porsche 911 GT3 R liet ook nogmaals haar kunnen zien. Onze Noorderbuur zette op een opdrogende baan een scherpe chrono neer, terwijl de concurrentie moeite had met de vochtige baan. Ondanks het uitblijven van al het Audi-geweld kunnen we toch van een straffe prestatie spreken. Achter de Porsche kwam DTM-piloot Martin Tomczyk ook eens de sfeer opsnuiven in een drukbezocht eerste VLN-weekend. De Oost-Duitser reed een 8:36.533 maar had het nadeel nog in moeilijke omstandgheden zijn snelle rondje af te leggen. 

Jürgen Alzen bleef in de H&R Ford GT zijn broer Uwe Alzen voor die de H&R BMW de sporen geeft. De eerste Mercedes is het ROWE Racing exemplaar van Jan Seyffarth en Thomas Jäger op een vijfde plaats. De BMW van het dream-team Müller/Müller/Farfus kwam niet verder dan een zesde startplaats.

Jochen Krumbach die samen met Marco Holzer aantreedt, zette de Manthey Racing Porsche 911 GT3 RSR een achtste plaats neer. Hij is daarmee eerste in de SP7-klasse. 

De raceunion Teichmann Racing Porsche, waar vorig jaar nog Maxime Martin en Markus Palttala meerdere malen voor uitkwamen, werd nu door de Nederlander Jos Menten op een knappe 20ste plaats gezet, wat overeenkomt met de vierde plek in de Cup2-klasse. 

De race over 4 uur start deze middag om 12 uur en kan u hier volgen.


Top 10 kwalificaties:

01. #30 Abbelen / Schmitz / Huisman (Porsche 911 GT3 R)
02. #20 Hürtgen / Tomczyk / Klingmann (BMW Z4 GT3)
03. #777 Alzen / Deutgen / Dzekevic (Ford GT)
04. #2 Alzen / Wlazik / Margaritis (BMW Z4 GT3)
05. #7 Jäger / Seyffarth / Heyer / Roloff (Mercedes-Benz SLS)
06. #19 Müller / Müller / Farfus (BMW Z4 GT3)
07. #45 Seefried / Siedler (Porsche 911 GT3 R)
08. #60 Krumbach / Holzer (Porsche 911 GT3 RSR)
09. #125 Walkenhorst / Oeverhaus (BMW Z4 GT3)
10. #35 Brück / van Lagen (Porsche 911 GT3 R)






Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 13 april 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons