van der Horst

VLN10: Racing Bart Mampaey aan de start met BMW M6 GT3

De BMW M6 GT3 van RBM
De BMW M6 GT3 van RBM
Het DTM-kampioenschap mag er dan sinds vorig weekend opzitten, bij RBM in Mechelen zit men zeker niet stil. Het team van Bart Mampaey neemt zaterdag immers deel aan de seizoensafsluiter van het VLN-kampioenschap, dat traditioneel steeds op de Nürburgring Nordschleife wordt verreden. De piloten met dienst op de BMW M6 GT3 #45 zijn oudgediende Jörg Müller en BMW Junior Nico Menzel.
  • MF Racing
Bart Mampaey - BMW Team RBM
Bart Mampaey - BMW Team RBM
Over waarom RBM dit gastoptreden doet is voorlopig niets geweten, wel is het niets nieuws dat actieve BMW-teams uit de DTM al eens een zijsprongetje doen in andere kampioenschappen, denk maar aan Schnitzer. Of er een volledig GT3-programma op til is voor RBM is dan ook een open vraag, daarnaast is er natuurlijk ook het nieuws van vorige maand dat BMW vanaf 2018 opnieuw een GT-programma wil opzetten voor het FIA WEC-kampioenschap en de 24 Heures du Mans.

Foto's: Nico Menzel / Facebook & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 21 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 10.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons