van der Horst

VLN6: Winst voor Haribo Mercedes

Haribo Racing - Mercedes-AMG GT3
Haribo Racing - Mercedes-AMG GT3
De Haribo Racing Team Mercedes-AMG GT3 van Uwe Alzen, Jan Seyffarth en Lance David Arnold heeft de zesde VLN-wedstrijd van het seizoen gewonnen voor de Walkenhorst BMW M6 GT3 die vanmorgen het pole record scherper stelde met een 7.56.642. De Mercedes was de snelste wagen in de wedstrijd en kon een aardige voorsprong opbouwen van rond de minuut, vooraleer deze aan de meet herleid werd tot slechts 12 seconden. Uwe Alzen moest in het slot het tempo aanzienlijk laten zakken om een late splash-and-dash te vermijden. De Walkenhorst BMW M6 GT3 #36 van Christian Krognes (polesitter) Victor Bouveng en Jörg Müller werd dus tweede, voor de zusterbolide van #35 van Henklola, Di Martino, Tresson.
H&R Spezialfedem GmbH - Ford GT
H&R Spezialfedem GmbH - Ford GT
De Falken Motorsports Porsche 991 GT3 R van Peter Dumbreck en Alexandre Imperatori en de Twin Busch Motorsport Audi R8 LMS GT3 vervolledigden de top vijf. De Farnbacher Lexus RC-F GT3 die in het VLN-kampioenschap momenteel wordt ontwikkeld en verder op punt gesteld legde beslag op de tiende plaats. De H&R Ford GT die Nico Verdonck deelde met Jürgen Alzen bleef niet gespaard van pech, die al heel vroeg in de race de pits moest opzoeken met technische problemen, de Amerikaanse bolide haalde uiteindelijk de meet op een zestiende plaats.
.

--- UITSLAG VLN 6 (PDF) ---

Foto: VLN/Brucke

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 6.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons