van der Horst

VLN6: Eindelijk eerste zege voor Land Motorsport

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport heeft in de zesde race van het seizoen haar eerste VLN-overwinning beet. Robin Frijns en Connor De Phillippi brachten de Audi R8 LMS #28 in eerste stelling over de meet na vier uur wedstrijd, die gekenmerkt werden door wisselende weersomstandigheden. Land Motorsport was vorig seizoen nog het meest succesvolle VLN-team met drie zeges. Phoenix Racing maakte er een 1-2 van voor het merk met de vier ringen, Frank Stippler en Nikolaj Moller-Madsen kwamen uiteindelijk 16 seconden te kort. Na lange tijd aan de leiding te hebben gereden moest de Phoenix bolide de rol lossen tijdens een regenbui.
De Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R #4 van Martin Ragginger en Klaus Bachler vervolledigde het podium (+23sec) en liet daarbij het Manthey Racing exemplaar van Romain Dumas en Patrick Pilet dat van op de pole vertrok ver achter zich. Mucke Motorsport kon bij haar VLN-debuut meteen beslag leggen op een solide vijfde plek dankzij het stuurwerk van Edoardo Mortara en Christian Hohenadel in de Mercedes-AMG GT3 #26. Stef Vancampenhoudt won de SP8T-klasse, waarin er weliswaar slechts twee wagens aan de start verschenen.

--- UITSLAG VLN 6 (PDF) ---

Foto: VLN/BrückeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 2 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 6.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons