van der Horst

VLN7: Frikadelli ruilt Porsche voor BMW

Frikadelli Racing - BMW M6 GT3
Frikadelli Racing - BMW M6 GT3
Deze zaterdag staat het hoogtepunt van het VLN-seizoen op het programma. In tegenstelling tot de reguliere manches wordt het zevende hoofdstuk van het tiendelige seizoen over zes in plaats van vier uur verreden. Bijgevolg oogt de deelnemerslijst dan ook bijzonder aantrekkelijk, met als voornaamste nieuwigheid het nieuwe strijdwapen van Frikadelli Racing. Het lokale team dat een sterke fanbasis heeft en al jaren een beroep doet op Porsche wisselt voor deze wedstrijd het geweer van schouder en zal voor het eerste de BMW M6 GT3 inzetten.
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
In de officiële perscommunicatie verwijst teambaas Klaus Abbelen naar het motorfalen van de Porsche 911 GT3 R in de vorige race als voornaamste reden voor de overstap. De krachtbron zou nog niet hersteld zijn en dus maakt het team van de gelegenheid gebruik om eens de M6 uit te proberen met Abbelenn, Sabine Schmitz, Patrick Huisman en Norbert Siedler achter het stuur. Nochtans waren er volgens diverse bronnen al eerder gesprekken gaande tussen Frikadelli en BMW. Ook dreigde het team eerder dit jaar al haar Porsche terug te trekken uit de 24 uren van de Nürburgring uit onvrede met de Balance of Performance.

De deelnemerslijst voor de wedstrijd over zes uur telt 14 wagens in de SP9-klasse (GT3). Zowel Mercedes, Porsche, Audi als BMW komen in aanmerking voor de zege met enkele capabele rijdersbezettingen, terwijl ook Farnbacher het ontwikkelingswerk voor Lexus verderzet. Voorts maakt BMW-fabrieksrijder António Félix da Costa dit weekend zijn VLN-debuut op een BMW M235i.

--- DEELNEMERSLIJST VLN 7 (6H) (PDF) ---

Foto's: Frikadelli & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 31 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 7.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons