van der Horst

Volgend jaar geen GT2 European Series, Brits GT en Frans GT4 kampioenschap op Spa

Start 2022 GT2 European Series Spa Race 2
Start 2022 GT2 European Series Spa Race 2
De SRO speedweek-meeting zal er volgend jaar geheel anders uitzien dat dit jaar. Drie van de series die vorig weekend nog het event kleurden zijn er in 2023 niet meer bij. Zowel de GT2 European Series, het Britse GT als het Franse GT4 kampioenschap keren niet terug, zij het om verschillende redenen.
Start race 2 FFSA GT4 @ Spa-Francorchamps
Start race 2 FFSA GT4 @ Spa-Francorchamps
Geen GT2 European Series op Spa volgend jaar en dat komt omdat de GT2 wagens vanaf 2023 toegelaten worden tot de 24 Hours (weliswaar met een "snellere" BoP dan de huidige wagens). Een race voor dezelfde wagens een week voordien zou dus niet haalbaar zijn. Daarenboven smaakten de deelnemers volgens SRO-CEO Stéphane Ratel ook niet echt een race op Spa rond 20 juli en daarom verkiest SRO een uitstap naar de Algarve in diezelfde periode als vervanging voor Spa-Francorchamps in "the sunshine series", zoals Ratel het kampioenschap omschreef. Ook het Britse GT kampioenschap verkiest het zonnige zuiden voor zijn uitstap in juli en trekt naar Portimao.

Het Franse GT kampioenschap had steeds een buitenlandse uitstap in zijn kalender en de laatste jaren was dit meestal een uitstap naar het Circuit de spa-Francorchamps, maar niet zo volgend jaar. Om economische redenen wordt de kalender van het FFSA GT beperkt tot zes meetings die allen in Frankrijk plaatsvinden. Zeker is wel dat we tijdens de SRO Speedweek de GT1 Sports Club al in de plaats krijgen, het kampioenschap voor Hypercars waar Ratel aan wil bouwen. GT1 zal weliswaar geen race afwerken in de traditionele zin, SRO mikt op een concept dat het midden houdt tussen een track day en een wedstrijd.

GT2 European Series 2023:
5-16 april: Monza
? : Red Bull Ring
24-25 juni: Dijon
15-16 juli: Portimao
16-17 september: Valencia
14-15 oktober: Paul-Ricard

Foto's: Thomas Smets & FFSA GT4



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons