van der Horst

Volgend seizoen opnieuw een DTM manche in China

Gary Paffett - Mercedes HWA
Gary Paffett - Mercedes HWA
Na twee bezoeken aan Shanghai in 2004 en 2010 keert de DTM in de herfst van 2014 voor een derde keer terug naar China. Negen jaar geleden werd daar nog een manche verreden die niet meetelde voor het kampioenschap, terwijl voor 2010 het roer volledig werd omgegooid en Shanghai zowaar Hockenheim van de troon stootte als seizoensafsluiter. Dit zal zich komend seizoen evenwel niet herhalen en ook de exacte locatie van het DTM-evenement in de volksrepubliek staat nog niet vast.
  • Powercars
Dat de DTM nog eens naar het Oosten trekt, is zeker geen verrassing wetende dat China momenteel één van de snelst groeiende markten voor personenwagens is. Mercedes en met name Gary Paffett hebben de beide vorige manches in China steeds gedomineerd, terwijl BMW er volgend jaar voor het eerst zal rijden.

Op dit ogenblik trekt de DTM-karavaan evenwel ook in Oostenlijke richting, een tocht die met momenten maar traag verloopt vanwege de erbarmelijke staat van sommige stukken weg. Het ziet er evenwel naar uit dat alle teams het materiaal tijdig in Moskou zullen krijgen voor de wedstrijd op de Moscow Raceway over enkele dagen.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 30 juli 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons