Voorjaarsraces: Oosten neemt revanche – Caprasse opnieuw derde

Maxime Oosten - Bas Koeten Racing
Zaterdag kende hij nog pech, Maxime Oosten (Bas Koeten Racing) moest de strijd staken terwijl hij streed om een podiumplaats. Maar zondag nam Oosten revanche door de tweede race van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux te winnen na een spannend gevecht met het duo Willem Meijer/Lorenzo van Riet (Xwift Racing Events). De winnaars van de zaterdagrace moesten nu tevreden zijn met de tweede plaats. Fred Caprasse (JJ Motorsport) finishte opnieuw als derde en was daarmee beste Belg.
Kelvin Snoeks (MV Motorsport) nam van op de pole direct de leiding van de wedstrijd. Tomasz Madziarz (Team Bleekemolen) verloor na de start enkele plaatsen en nadien zou zijn ploegmaat Daan Pijl de strijd moeten staken na een klapband. Fred Caprasse en Giovanni Scamardi (JJ Motorsport) vonden we na de start terug op posities vier en vijf. In de zesde ronde verloor Snoeks plots twee plaatsen aan Van Riet en Oosten en vier ronden later nam Oosten de leiding over.

Fred Caprasse - JJ Motorsport
Na de pitstops lag Oosten nog steeds op kop met Meijer vlak achter hem, Snoeks volgde als derde wat verderop. Snoeks zou wat later de pits opzoeken en finishte uiteindelijk als zevende. Oosten en Meijer vochten daarna een duel op het scherp van de snee uit, maar het was uiteindelijk Oosten die als eerste over de meet bolde maar met een voorsprong van slechts 1,2 seconde. Caprasse finishte als derde voor Dante Rappange/Dirk Warmerdam (Bas Koeten Racing) en Giovanni Scamardi. Philippe Piron en Pierre-Yves Rosoux (Racing Experience by J.R.T) werden als twaalfde geklasseerd.

Foto's: Bas Koeten Racing & Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zondag 10 april 2022.