Voorjaarsraces: Zege voor Willem Meijer en Lorenzo van Riet – Podium voor Fred Caprasse

Fred Caprasse - JJ Motorsport
Deze zaterdag werd de eerste race van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux verreden op Circuit Zandvoort. Kelvin Snoeks (MV Motorsport) vertrok van op de pole en leidde in het begin van de race, maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Willem Meijer/Lorenzo van Riet (Xwift Racing Events). Snoeks kwam als tweede over de lijn maar kreeg een penalty en viel terug naar de elfde plaats. De tweede plaats ging zo naar Tomasz Magdziarz en Daan Pijl (Team Bleekemolen), Fred Caprasse (JJ Motorsport) werd derde en is beste Belg.
Dit jaar hebben de Belgische en Nederlandse Cup besloten om hun krachten te bundelen wat leidde tot een mooi startveld van 15 wagens voor de eerste race van het seizoen. Vanaf dit jaar rijdt de cup per weekend twee races over 60 minuten zoals vorig seizoen de standaard was in de Nederlandse cup. Terwijl Snoeks op een droge piste bij de start de leiding neemt met Caprasse van uit de pits starten. Een ontketende Meijer liep wel in op Snoeks en ging er in de zesde ronde voorbij. Maar lang bleef Meijer niet op kop want een oprukkende Maxime Oosten (Bas Koeten Racing) wist hem in te halen.

Giovanni Scamardi - JJ Motorsport
Na de verplichte pitstops en met nog 20 minuten te gaan in de race, lag Snoeks opnieuw op kop voor Veels, Van Riet en Oosten. Snoeks krijgt echter 30 seconden straftijd voor een te korte pitstop verliest zo de koppositie. De wagen van Oosten valt kort voor het einde van de race stil wat leidde tot een safety car periode. Met nog zes minuten te gaan werd de race hervat. Van riet ging nog voorbij Veels die ook nog een positie verloor aan een opgerukte Caprasse. Max Veels (Ferry Monster Autosport) kwam als vierde over de finishlijn, Giovanni Scamardi (JJ Motorsport) werd vijfde. Jean-Philippe Piron en Pierre-Yves Rosoux werden na een straf als elfde geklasseerd, een plaats voor Joeri Janssens en Steven Brams (Belgium Racing).

Foto's: BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zaterdag 9 april 2022.