van der Horst

Voorlopige categorisatie piloten 2024 uitgebracht

FIA
FIA
Zoals elk jaar gaat de FIA op het einde van het seizoen met een haarfijne kam door de categorisatie lijst van de piloten. Er wordt bekend gemaakt of een piloot bijvoorbeeld van categorie stijgt of omgekeerd. Een belangrijk gegeven voor de piloten in kwestie, want dit kan hun toekomstig programma sterk beïnvloeden. Zoals steeds zullen er ook een aantal Belgen hierdoor beïnvloed worden, in de goede of in de slechte zin.
  • Dreamdrive
Salih Yoluc, Tom Gamble en Dries Vanthoor
Salih Yoluc, Tom Gamble en Dries Vanthoor
In tegenstelling tot vorig jaar valt het dit jaar al bij al goed mee qua het aantal wijzigingen. Die boost vorig jaar was toen vooral te wijten aan het feit dat Stéphane Ratel de categorisatie wou zien wijzigen om een stabiel kampioenschap te krijgen en met succes. Voor dit jaar zijn er wel een aantal belangrijke namen die stijgen. Zo gaat Salih Yoluc, vaste naam van Racing Team Turkey van brons naar zilver, maar zien we ook namen als Michele Gatting, Maximilian Paul als Thierry Vermeulen opschuiven van zilver naar goud. Tot slot zijn er ook een aantal rijders van de Indycar, Formule E en Supercars die naar platinum verhuizen.

Stéphane Lémeret & Sam Dejonghe
Stéphane Lémeret & Sam Dejonghe
Langs Belgische zijde is tot nog toe de grote pechvogel Sarah Bovy. Met haar huidige prestaties in het FIA WEC wordt ze al voor een tweede jaar op rij gernoemd om van brons naar zilver te gaan. Vorig jaar kon de Brusselse deze overgang nog afwenden, maar het is de vraag of dit voor een tweede maal zal lukken. Wie de omgekeerde beweging maakt is Stéphane Lémeret. Onze racende collega wordt hiermee wel een interessante pion voor verschillende teams in de GT kampioenschappen, gezien zijn snelheid. Tot slot stijgt Gilles Magnus van zilver naar goud.

Piloten die niet tevreden zijn kunnen nog altijd in beroep gaan tegen de beslissing. Zij hebben de tijd tot 10 oktober.

Foto's: Hans van Onsem - Georges de Coster - Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 4 oktober 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons