van der Horst

Voorlopige FIA WTCR-kalender 2018 bekend

WTCR - World Touring Car Racing
WTCR - World Touring Car Racing
Eurosport Events, de promotor van het nieuwe mondiale WTCR-toerwagenkampioenschap naar TCR-reglement, maakte zopas de voorlopige kalender bekend. Deze omvat tien wedstrijden, verreden op vier verschillende continenten. Afgezien van drie wijzigingen lijkt de kalender sterk op deze van het ter ziele gegane WTCC van 2017. De manches in Monza, Qatar en Motegi werden afgevoerd en vervangen door meetings in Zandvoort, Suzuka en Macau.
Het eerste WTCR-seizoen gaat net als het WTCC vorig jaar van start op de semi-permanente Moulay El Hassan-stratenomloop in Marakkech, gevolgd door stops op de Hungaroring en de Nordschleife eind april en half mei.
Van 19 tot 21 mei wordt voor het eerst sinds het WTCC er in 2007 zijn tenten opsloeg opnieuw Circuit Zandvoort aangedaan. Dat belooft een overvolle duinenpaddock, want naast het WTCR treden dat weekend immers ook de deelnemers aan de TCR Europe- en TCR Benelux-series aan. Met de stratenomloop in het Portugese Vila Real wordt de Europese campagne eind juni afgesloten.

Het Argentijnse Termas de Rio Hondo waar de serie begin augustus neerstrijkt is inmiddels een vaste toerwagenafspraak. Voor de manche in het Chinese Ninbo eind september wordt dan weer op beter weer gehoopt dan dat afgelopen jaar het geval was.
Het gerucht dat de Japanse manche op de Twin Ring Motegi zou worden vervangen door een meeting in Suzuka, wordt bij deze bevestigd. Dat zelfde weekend wordt er ook de Japanse Super Formula-finale betwist. Met de finaleraces op de roemruchte Guia-omloop in de straten van Macau wordt dan weer aangeknoopt met een lange traditie.

Waar de tiende meeting - op 21-22 juli of 6-7 oktober - zal worden betwist, blijft voorlopig een vraagteken. Een en ander hangt af van de nog lopende onderhandelingen met twee - nieuwe -kandidaat-organisatoren. Zoals eerder gemeld worden er per meeting drie wedstrijden verreden.

Voorlopige FIA WTCR-kalender 2018 (mits goedkeuring door FIA World Motor Sport Council en onderscheiden ASN):

Marrakech: 7-8 April
Hungaroring: 28-29 april
Nürburgring Nordschleife: 10-12 mei
Zandvoort: 19-21 mei
Vila Real: 23-24 juni
Termas de Río Hondo: 4-5 augustus
Ningbo: 29-30 september
Suzuka: 27-28 oktober
Macau: 15-18 november
TBN: 21-22 juli of 6-7 oktober

Foto: WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 22 december 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons