van der Horst

Voorstelling van nieuw pitcomplex voor Circuit Gilles Villeneuve (+ Foto's)

Nieuw pitcomplex Circuit Gilles Villeneuve
Nieuw pitcomplex Circuit Gilles Villeneuve
Het Société du parc Jean-Drapeau, eigenaar van Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, heeft vandaag de plannen voorgesteld voor een gloednieuw pitcomplex. De werken hiervoor zouden starten na de Canadese Grand Prix in 2018 en alles zou afgerond zijn voor de grand prix in 2019. Het gebouw zelf, dat al dateert van 1988, zou al langer niet meer met de voorwaarden van de FIA overeenkomen en het was dus tijd om te renoveren.
  • Dreamdrive
Start Grote Prijs van Canada 2017
Start Grote Prijs van Canada 2017
Toen de promotors van de Canadese Grand Prix het contract bespraken met de FIA, moesten ze, als onderdeel van hun contract dat nog loopt tot 2029, dringend voor moderne infrastructuur zorgen. Het circuit zelf kreeg in 1978 voor het eerst de Formule 1 over de vloer, terwijl het huidige pitcomplex 10 jaar later gebouwd werd.  Maar de Canadezen houden woord en zullen starten met de werken nadat de Canadese Grand Prix gepasseerd is in 2018. Het hele complex zou helemaal af moeten zijn in april 2019, twee maanden voor de Grand Prix.

Het gebouw zelf zal bestaan uit drie verdiepingen. Op het gelijkvloers komen de pitboxen voor de teams. De eerste verdieping zal ondermeer de loges, de controletoren en het media center in beslag nemen en de tweede verdieping zal bestaan uit loges en een dakterras. Het kostenplaatje zou komen op 48 miljoen dollars oftewel 40,7 miljoen euro.
 
Foto's: Société du parc Jean-Drapeau en Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op vrijdag 15 december 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons